ΥΓΕΙΑ

«Δεν εκβιαζόμαστε» απαντούν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ στον Γεωργιάδη

«Δεν εκβιαζόμαστε» απαντούν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ στον Γεωργιάδη

Στη δήλωση του υπουργού Υγείας, κ. Α. Γεωργιάδη, ότι το plan B του υπουργείου «δεν θα αρέσει» στους γιατρούς, απάντησε ο αντιπρόεδρος της ομοσπονδίας ιατρών του ΕΟΠΥΥ, Γιάννης Χρονόπουλος.


Στο plan B του υπουργού Υγείας, ο κ. Χρονόπουλος αντέτεινε το «plan C» των γιατρών και τόνισε ότι «δεν εκβιαζόμαστε», σε δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό. Επίσης, κατήγγειλε ότι ο κ. Γεωργιάδης «προσλαμβάνει απεργοσπαστικά ειδικότητες που θέλει να διώξει» από την Πρωτοβάθμια Περίθαλψη και ανέφερε ενδεικτικά την πρόσληψη πλαστικού χειρούργου στη Θεσσαλονίκη που έγινε χθες Τετάρτη. Ο κ. Χρονόπουλος συμπλήρωσε πως οι προσλήψεις γίνονται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, που θα έχουν ισχύ έως τα τέλη Δεκεμβρίου, σχολιάζοντας δηκτικά: «Γιατί τους χρειάζεται (ο κ. Γεωργιάδης), για να του πουν τα κάλαντα;».

Ο υπουργός Υγείας είχε δηλώσει νωρίτερα, απευθυνόμενος στους απεργούς γιατρούς του ΕΟΠΥΥ ότι δεν πρόκειται να αφήσει «κανέναν να νομίζει πως μπορεί να εκβιάζει το κράτος» και ότι το plan b υπουργείου «δεν θα αρέσει» στους γιατρούς.

Διαβάστε επίσης:

Προειδοποίηση Γεωργιάδη στους απεργούς του ΕΟΠΥΥ

Αυτό είναι το ΣΧΕΔΙΟ βήμα προς βήμα για τη διάλυση της δημόσιας υγείας

Θ. Γιαννόπουλος: «Ο κ. Υπουργός έχει ένα γνωσιακό ιατρικό παραλήρημα»