ΥΓΕΙΑ

Ερρίκος Ντυνάν: Άκρα της... διαφήμισης σιωπή!

Ερρίκος Ντυνάν: Άκρα της... διαφήμισης σιωπή!

Στο βωμό των εσόδων από τα κονδύλια της καμπάνιας της Τράπεζας Πειραιώς θάβονται «σκάνδαλα» από... αντικειμενικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης


Τουλάχιστον εκκωφαντική θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η «σιωπή» των περισσοτέρων Μέσων Ενημέρωσης στις αποκαλύψεις που έφερε στο φως της δημοσιότητας το Newsbomb.gr για τη «θολή» διαδικασία εξαγοράς του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν από θυγατρική εταιρεία που φέρεται να σχετίζεται με τον όμιλο της Τράπεζας Πειραιώς, με τις απαραίτητες «χειρουργικές» παρεμβάσεις σε νομοθετικό επίπεδο από την πλευρά της κυβέρνησης.

Αν και το θέμα έχει κάνει το γύρο των social media και των blogs, εντούτοις σχεδόν το σύνολο των ελληνικών ηλεκτρονικών ΜΜΕ, του Τύπου και της τηλεόρασης δεν τόλμησε να αναφέρει ούτε λέξη επί του θέματος. Ούτε ένα μονόστηλο για τα μάτια του κόσμου, για την τιμή του λειτουργήματος της δημοσιογραφίας, για την τήρηση των βασικών κανόνων δεοντολογίας και ενημέρωσης των πολιτών.

Και δεν εννοούμε βεβαίως να υιοθετήσουν τα υπόλοιπα Μέσα Ενημέρωσης τα αποκαλυπτικά ρεπορτάζ του Newsbomb.

Αλλά δεν μπήκε κανείς στον... κόπο, έστω να ελέγξει δημοσιογραφικά, αν υπάρχει έστω κι ένα ψήγμα αληθείας στα όσα με στοιχεία φέρνει στο φως της ειδησεογραφίας το Newsbomb. Γιατί... διαψεύσεις δεν χωρούν, καθώς τα στοιχεία είναι τέτοια που δεν χωρούν αμφισβήτησης.

Το μεγαλύτερο όμως σκάνδαλο είναι πως μετρημένοι στα δάκτυλα ενός χεριού ήταν και εκείνοι που δημοσίευσαν την ερώτηση κοινοβουλευτικού ελέγχου που κατέθεσε ο Νίκος Νικολόπουλος στον πρωθυπουργό και στους υπουργούς Υγείας και Οικονομικών. Άπαντες, όμως, είχαν αφιερώσει άπειρες λέξεις για τις δηλώσεις του προς τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου και τον είχαν για τρεις ημέρες πρωτοσέλιδο, προφανώς γιατί «πούλαγε» και δεν θιγόταν κάποιος πελάτης.

Την ερώτησή του για να εν δυνάμει σκάνδαλο μεγατόνων δεν την είδε κανείς;

Προφανώς και η σιωπή είναι χρυσός. Ειδικά όταν πρόκειται για διαφημιστικά πακέτα. Αλλά υπάρχει και η τιμή της ελληνικής δημοσιογραφίας που αυτή δεν εξαγοράζεται με διαφημιστικά banner. Είναι άλλο πράγμα η απόκρυψη ενός γεγονότος κι άλλο πράγμα να μην δώσεις έκταση.

Το κακό για όλους αυτούς είναι ότι ο κόσμος δεν τρώει πια κουτόχορτο... Το διαπιστώνουν άλλωστε κάθε εβδομάδα, κάθε μήνα που περνά οι μεγαλοεκδότες των συστημικών ΜΜΕ βλέποντας τα δελτία πωλήσεων των εφημερίδων τους να καταγράφουν ιστορικά χαμηλά.

Το Νewsbomb.gr θα συνεχίσει το δικό του μοναχικό αγώνα της αποκαλυπτικής και απόλυτα μαχητικής δημοσιογραφίας, τηρώντας πάνω απ' όλα τους κώδικες δεοντολογίας, όσο και αν αυτό δεν αρέσει στο σύστημα της διαπλοκής. «Όταν υπάρχει η πληροφορία, πρέπει να μεταδίδεται».

Μοναδικός σύμμαχος σε αυτή τη διαδρομή είστε όλοι εσείς, τα εκατομμύρια των επισκεπτών μας που καθημερινά, όλο και περισσότεροι, αγκαλιάζετε τη μοναδική ανεξάρτητη φωνή στα ελληνικά ειδησεογραφικά site.

Γιατί αυτή είναι η δική σας φωνή...

YΓ: Παραφράζοντας μια φράση ενός αμερικανού πολιτικού, το συμπέρασμα είναι πως στην πολιτική και στη δημοσιογραφία δύο πράγματα έχουν σημασία: το πρώτο είναι τα λεφτά και δεν μπορώ να θυμηθώ ποιο είναι το δεύτερο.

Διαβάστε επίσης:

Ερρίκος Ντυνάν: Το «σκάνδαλο» της δεκαετίας με... δωρεά της κυβέρνησης

Ερρίκος Ντυνάν: Η τροπολογία της «ντροπής» και το «δώρο» στην ΗΜΙΘΕΑ Α.Ε.

Εργαζόμενοι «Ερρίκος Ντυνάν»: «Δεν θα δεχθούμε ούτε μία απόλυση»

Ερρίκος Ντυνάν: Οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις Σάλλα-Βγενόπουλου

«Χάρισαν» το «Ερρίκος Ντυνάν» σε... πρώην κτηματική εταιρεία του Ομίλου Πειραιώς

Π. Καμμένος: Όλα τα στοιχεία για το σκάνδαλο στη Βουλή!

Θ. Δρίτσας: «Πολλά τα ερωτήματα και πρέπει να απαντηθούν»

Ν. Νικολόπουλος: Αυτοί ξεπέρασαν και τον Γιέλτσιν!

Ερρίκος Ντυνάν: Από το 2012 «σχεδίαζαν» το ξεπούλημα!

Ερρίκος Ντυνάν: Όλες οι διοικήσεις συνεργάστηκαν για την επέλαση των ιδιωτών(;)

Στη Βουλή το σκάνδαλο του «Ερρίκος Ντυνάν»

Σκάνδαλο Ερρίκος Ντυνάν: H κυβέρνηση των... πλειστηριασμών!

Ν. Νικολόπουλος: «Πάρτε θέση κ. Σαμαρά και κ.κ. Βορίδη, Χαρδούβελη»

Το «Ερρίκος Ντυνάν» και οι ασφαλιστικές ενημερότητες

Ερρίκος Ντυνάν: Κάτι ξεχάσατε κύριε Βορίδη... Την ταμπακιέρα!