ΚΑΙΡΟΣ

Κακοκαιρία: Έρχεται το «Europe Snowzilla» το Φεβρουάριο

Κακοκαιρία: Έρχεται το «Europe Snowzilla» το Φεβρουάριο

Νέο κύμα κακοκαιρίας θα σαρώσει την Ελλάδα μέσα στο Φεβρουάριο...

Αμερικάνικα μοντέλα πρόβλεψης καιρού και ιστοσελίδες όπως το Accuweather, προειδοποιούν όπως αναφέρει το Greek-Weather.Org, για ένα νέο χιονοφαινόμενο «Snowzilla» αντίστοιχο με αυτό που έθαψε στο χιόνι τις ανατολικές Η.Π.Α.

Μάλιστα το Greek-Weather.Org, προβλέπει ένα «’Europe Snowzilla» το οποίο φαίνεται να σχηματίζεται μετά τις 3-4 Φεβρουαρίου στη βόρεια Ευρώπη, δίνοντας ισχυρές χιονοθύελλες και δριμύ ψύχος. Μετά τις 4-5 Φεβρουαρίου, αυτή η μάζα χιονιού φαίνεται να εισχωρεί και στη κεντρική και ανατολική, βορειοανατολική Ευρώπη δίνοντας ισχυρές χιονοθύελλες και πολικές θερμοκρασίες. Μάλιστα όπως τονίζει το Greek-Weather.Org, θα εγκλωβιστούν 3-4 χαμηλά βαρομετρικά χιονοπτώσεων στο βόρειο πόλο, τα οποία θα βρουν μετά τις 4-5 Φεβρουαρίου, διέξοδο προς τα νοτιότερα τμήματα της Ευρώπης και ίσως και της χώρας μας, φτάνοντας ενδεχομένως και ως τις βορειοανατολικές ακτές της Αφρικής.

Τμήματα αυτού του φαινομένου ενδέχεται να κατέβει και στα Βαλκάνια και είναι ακόμα αβέβαιο όπως επισημαίνει το Greek-Weather.Org, για το αν αυτό το σύστημα κινηθεί και στην Ελλάδα ή αν κινηθεί στη Τουρκία. Τα προγνωστικά στοιχεία δεν δείχνουν ακριβώς ποια θα είναι η κίνηση του »Europe Snowzilla» εφόσον δημιουργηθεί στη βόρεια Ευρώπη, με πιέσεις μάλιστα που θα φτάσουν και στον αριθμό 975-980, αριθμό που δείχνει πόσο βαθύ θα είναι αυτό το χαμηλό χιονοπτώσεων.


Όπως αναφέρει το Greek-Weather.Org, οι πιθανότητες να πλήξει μία τέτοιου είδους κακοκαιρία και την Ελλάδα, αγγίζουν το 60-65% μιας και ο αντικυκλώνας που θα σχηματιστεί τις επόμενες ημέρες και θα μας χαρίσει ανοιξιάτικο καιρό, θα »σπάσει» πρώτα από τη περιοχή μας, αφήνοντας έτσι όλο το ψύχος και τα χιόνια να κινηθούν προς τη χώρα μας και δίνοντας χώρο σε ένα τμήματα της Μεσογείου, της Αδριατικής και του Ιονίου, να δημιουργήσει θερμά βαρομετρικά χαμηλά τα οποία ίσως συνδυαστούν με το ψυχρό μέτωπο που θα κατέβει από τη βόρεια και κεντρική Ευρώπη.

Διαβάστε εδώ όλα τα νέα για τον καιρό

Σχετικές ειδήσεις