Καιρός ΤΩΡΑ: Με σφοδρότητα πλήττει ο χιονιάς την Κέρκυρα

Καιρός ΤΩΡΑ: Με σφοδρότητα πλήττει ο χιονιάς την Κέρκυρα

Ειδήσεις για κακοκαιρία: Στα «λευκά» ντύθηκε και η Κέρκυρα καθώς ο χιονιάς «Αριάδνη» πέρασε και από εκεί, αφήνοντας πίσω του αρκετά προβλήματα.

Ο χιονιάς έπληξε χθες Τρίτη (10/01) και την Κέρκυρα, με αποτέλεσμα, στο βόρειο τμήμα της, να κλείσουν επαρχιακοί δρόμοι, ενώ αποκλεισμένα παραμένουν ορεινά χωριά στο όρος Παντοκράτορα.

Η κίνηση των οχημάτων στην Εθνική Οδό Σιδαρίου - Κέρκυρας διεξάγεται με δυσκολία ενώ εγκλωβισμένα παραμένουν ΙΧ αυτοκίνητα και ένα βυτιοφόρο, σε επαρχιακό δρόμο στην περιοχή Τρουμπέτα.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Κέρκυρας, Νίκος Αναστασόπουλος, έχει κινητοποιηθεί όλος ο τεχνικός μηχανισμός του δήμου, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα στο οδικό δίκτυο, ενώ ρίχνεται αλάτι ακόμη και θαλασσινό νερό προκειμένου να λιώσουν οι πάγοι και τα χιόνια.

«Ήδη έχουμε έρθει σε επαφή με όλους τους προέδρους των χωριών, προκειμένου να ενημερωθούμε για την κατάσταση του νησιού και να επέμβουμε» τόνισε ο κ. Αναστασόπουλος επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι «η Κέρκυρα είχε να ζήσει τέτοια φαινόμενα, εδώ και είκοσι χρόνια».

Παράλληλα, κλειστό είναι το τμήμα της οδού από την Εθνική Οδό Κέρκυρας -Παλαικαστρίτσας, στο ύψος της Γέφυρας Ιατρών, με κατεύθυνση προς το βόρειο τμήμα του νησιού, μέσω Τρουμπέτας, καθώς και αντίστροφα από την Εθνική Οδό Σιδαρίου- Κέρκυρας στο ύψος της Γέφυρας Ρεγκίνη με κατεύθυνση προς Τρουμπέτα -Σκριπερό -Γέφυρα Ιατρών, με την Τροχαία να πραγματοποιεί έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Εν τω μεταξύ, ειδικό όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κέρκυρας χρειάστηκε να κάνει διακομιδές ασθενών στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, καθώς το ασθενοφόρο ήταν αδύνατο να πλησιάσει τα αποκλεισμένα ορεινά χωριά.

«Μέχρι αυτή την ώρα χρειάστηκε να κάνουμε τρεις διακομιδές ασθενών από τα χωριά Σωκράκι, Πάγους και Επίσκεψη» ανέφερε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιονίων Νήσων Ευθύμης Γεωργακόπουλος, που, από πολύ νωρίς, έχει ξεκινήσει επιχείρηση διάσωσης και βοήθειας των εγκλωβισμένων από τη βαρυχειμωνιά Κερκυραίων.

Τα σχολεία στη βόρεια και μέση Κέρκυρα, σήμερα παρέμειναν κλειστά μετά από απόφαση της αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας Νικολέτας Πανδή, ενώ αναμένεται νέα ενημέρωση για αύριο.

(Πηγή φωτογραφίας: corfupress.com) 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για τον καιρό ΕΔΩ