ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός - «Βόμβα» Καλλιάνου για αφρικανικό καύσωνα στην Ελλάδα - Πότε και πού θα σαρώσει

Καιρός - «Βόμβα» Καλλιάνου για αφρικανικό καύσωνα στην Ελλάδα - Πότε και πού θα σαρώσει

Καιρός: Ιδιαίτερη προσοχή από την ερχόμενη εβδομάδα - Ο γνωστός μετεωρολόγος,Γιάννης Καλλιάνος προειδοποιεί για αφρικανικό καύσωνα – Πού και πότε θα σαρώσει

Καμίνι θα θυμίζει η χώρα την ερχόμενη εβδομάδα, καθώς από την Πέμπτη (29/06/2017) αφρικανικός καύσωνας θα σαρώσει τη χώρα.

Σύμφωνα με τα όσα έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο Γιάννης Καλλιάνος, ο υδράργυρος αναμένεται να ξεπεράσει σε αρκετές περιοχές τους 42 βαθμούς Κελσίου.

Πολύ θερμές αέριες μάζες, οι οποίες καταφθάνουν από τη Βόρεια Αφρική, θα επηρεάσουν όλες τις βαλκανικές χώρες, και επομένως και την Ελλάδα, από την ερχόμενη Πέμπτη.

Όπως ανέφερε ο γνωστός μετεωρολόγος, Γιάννη Καλλιάνο, η έκταση που θα καλύψουν τα φαινόμενα θα είναι τόσο μεγάλη, που θα επηρεαστούν και τμήματα της Βόρειας Ευρώπης (Γερμανία) ή ακόμη και της Ρωσίας.

«Δεν θα λείψουν οι μπόρες στα ορεινά - ημιορεινά»

«Επίσης, είναι πολύ θετικό το γεγονός, ότι μέχρι και την ερχόμενη Τετάρτη οι συνθήκες θα είναι ευνοϊκές για να εκδηλώνονται μπόρες ή και μεμονωμένες καταιγίδες σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας. Το αποτέλεσμα θα είναι η ανακούφιση από τη ζέστη τουλάχιστον για τους κατοίκους αυτών των τμημάτων», έγραψε, μεταξύ άλλων, ο Γιάννης Καλλιάνος, ο οποίος αναφερόμενος στον επικείμενο καύσωνα προειδοποιεί τις ευπαθείς ομάδες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους.

Δείτε αναλυτικά τι έγραψε στο Facebook

Τι καιρό θα κάνει τη Δευτέρα

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός τη Δευτέρα (26/06/2017) σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, (ΕΜΥ). Τοπικές νεφώσεις προβλέπονται το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά με σποραδικές βροχές στα ορεινά κυρίως της δυτικής Ελλάδας, όπου θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Σχετικές ειδήσεις