ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Πόρισμα «καταπέλτης» για την τραγωδία στο ΕΚΑΒ

Κρήτη: Πόρισμα «καταπέλτης» για την τραγωδία στο ΕΚΑΒ

Τα δύο πορίσματα ρίχνουν φως στα αίτια της τραγωδίας, απαντούν σε βασικά ερωτήματα για το τροχαίο δυστύχημα και καταλήγουν στο ότι οι δύο διασώστες του ΕΚΑΒ, ο Δημήτρης Βουρβαχάκης και ο Βαγγέλης Κελαράκης, θα μπορούσαν να είχαν γλιτώσει, όχι όμως με ένα τέτοιο ασθενοφόρο και με τις προϋποθέσεις που για χρόνια αυτό λειτουργούσε.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Νέα Κρήτη που δημοσιεύει τα πορίσματα, το μικρό επιβατηγό, το οποίο συγκρούστηκε με το μοιραίο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ ξέφυγε από την πορεία του και συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με το ασθενοφόρο.

Το πόρισμα για την τραγωδία στο ΕΚΑΒ Κρήτης

Οι εμπειρογνώμονες διαπιστώνουν ότι το αριστερό ψαλίδι του ασθενοφόρου έσπασε σε δύο σημεία, καταρρέοντας έτσι η εμπρόσθια γέφυρα και ό,τι συγκρατούσε μαζί με το σύστημα εξάτμισης.

Επίσης, ότι το ρεζερβουάρ είχε ανοίξει σε τρία σημεία και μάλιστα ότι ο λαιμός του, που είναι η είσοδος του καυσίμου που βρίσκεται μπρος και πάνω από το αριστερό φτερό, είχε στην κυριολεξία κοπεί. Εντυπωσιακό είναι επίσης ότι και στα δύο οχήματα διαπιστώθηκε παλαιότητα ελαστικών, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Οι εμπειρογνώμονες, με βάση τις ταχύτητες, το είδος της πρόσκρουσης και την κατάληξή τους, είναι πεισμένοι ότι αυτά από μόνα τους ήταν αιτία για ένα σοβαρό συμβάν, αλλά όχι για θανατηφόρο τροχαίο.

Το κλειδί ήταν το είδος του καυσίμου, το είδος και η θέση του ρεζερβουάρ, το σπασμένο αριστερό ψαλίδι και η θέση που κατέληξε το ασθενοφόρο.

Διαβάστε επίσης:

Σε λαϊκό προσκύνημα οι αδικοχαμένοι διασώστες του ΕΚΑΒ στην Κρήτη

Κρήτη: Δύο νεκροί σε έκρηξη φλεγόμενου ασθενοφόρου