ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Δύο νεκροί σε έκρηξη φλεγόμενου ασθενοφόρου

Κρήτη: Δύο νεκροί σε έκρηξη φλεγόμενου ασθενοφόρου

Σοκαριστικό τροχαίο δυστύχημα συνέβη το πρωί στην Κρήτη.

Το τροχαίο σημειώθηκε, λίγο πριν τις 9.00 το πρωί, στην Εθνική Οδό Ηρακλείου- Ρεθύμνου, στο ύψος της Αγίας Πελαγίας, όταν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ τυλίχτηκε στις φλόγες. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, νεκροί είναι ο διευθυντής του ΕΚΑΒ και ένας διασώστης, ενώ τραυματίστηκε ένα άτομο.

Το ασθενοφόρο ξέφυγε από την πορεία του, ανατράπηκε και στη συνέχεια συγκρούστηκε με ΙΧ, ενώ ακολούθησαν τρεις εκρήξεις πιθανόν από τις φιάλες οξυγόνου που ήταν μέσα.

Λίγα λεπτά αργότερα έφτασε στο σημείο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, καθώς και δύο οχήματα της Πυροσβεστικής. Η φωτιά κατασβέστηκε και τα θύματα ανασύρθηκαν από τα συντρίμμια νεκρά.

Aυτόπτης μάρτυρας περιγράφει το τραγικό συμβάν στο prismanews.gr "Δεν μπορώ να πιστέψω αυτό που συνέβη μπροστά στα μάτια μου. Οι άνθρωποι πάσχιζαν να βγουν από το όχημα. Φώναζαν και ζητούσαν βοήθεια. Μου φώναζαν και εμένα, μου φώναζαν σώσε με αλλά δεν μπορούσα να τους βοηθήσω. Τους άκουγα να φωνάζουν, τους έβλεπα να καίγονται μπροστά μου αλλά με τις εκρήξεις δεν μπορούσα να πλησιάσω, κανένας δεν μπορούσε να πλησιάσει. ανέφερε ο ίδιος συμπληρώνοντας Ξέσπασε φωτιά, το φορτηγό σηκώθηκε στον αέρα από την έκρηξη ... μετα οι φωτιές επεκτάθηκαν παντού στην καμπίνα, στα καθίσματα, στο κρεβάτι, στα σεντόνια ... Αν δεν ήταν η φωτιά θα ζούσαν και οι δυο. Ήταν τόσο δυνατή η έκρηξη που αν ήταν άλλα άτομα κοντά θα θρηνούσαμε περισσότερα θύματα."

Δείτε φωτογραφίες από το cretalive.gr και το prismanews.gr