ΕΛΛΑΔΑ

Ολονύκτιες απολογίες των βουλευτών της Χρυσής Αυγής

Ολονύκτιες απολογίες των βουλευτών της Χρυσής Αυγής

Ολονύκτιες και μαραθώνιες οι απολογίες των βουλευτών της Χρυσής Αυγής -Απολογήθηκαν Κασιδιάρης, Παναγιώταρος και Λαγός. Εκκρεμεί η απολογία του Μίχου.

Σήμερα το πρωί θα πραγματοποιηθεί η μεταγωγή οκτώ ακόμη συλληφθέντων στα δικαστήρια της Ευελπίδων και στις 15:30 η μεταγωγή του γενικού γραμματέα της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου, ενώ αύριο αναμένεται να απολογηθεί ο φερόμενος ως ''υπαρχηγός της οργάνωσης'', Χρήστος Παππάς.

Πρώτος πέρασε το κατώφλι των Ειδικών Ανακριτών ο Ηλίας Κασιδιάρης, του οποίου η απολογία διήρκεσε έξι ολόκληρες ώρες.

Ο «επιχειρησιακός αρχηγός» της Χρυσής Αυγής, σύμφωνα με το πόρισμα του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπου Βουρλιώτη, επιχείρησε κατά τη διάρκεια της απολογίας του να πείσει τους Ειδικούς Ανακριτές, ότι η δίωξή του είναι πολιτική και ότι δεν έχει καμία σχέση με τις κατηγορίες που του αποδίδονται.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, επιχειρώντας να αντικρούσει το βαρύ κατηγορητήριο ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής υποστήριξε ότι καμιά συνομιλία του δεν έχει καταγραφεί από τον «κοριό» της ΕΥΠ και ότι συνεπώς δεν προκύπτει ανάμειξή του σε εγκληματικές ενέργειες, όπως αυτή της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

Ο κατηγορούμενος βουλευτής φέρεται επίσης να αμφισβήτησε την αξιοπιστία της κατάθεσης του ενός εκ των δυο προστατευόμενων μαρτύρων και να ισχυρίστηκε ότι πρόκειται για πρώην μέλος των ΑΝ. ΕΛ., ο οποίος στη συνέχεια πήγε στη Χρυσή Αυγή, αλλά τελικά απομακρύνθηκε από την οργάνωση, γιατί ζητούσε χρήματα από μέλη.

Μάλιστα ο κ. Κασιδιάρης φέρεται να υποστήριξε ότι ο εν λόγω μάρτυρας πληρώθηκε από δημοσιογράφο ιδιωτικού καναλιού για να παραχωρήσει συνέντευξη στην οποία υποστήριξε όσα είχε καταθέσει και στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Στην απολογία του, η οποία διήρκησε επτά ώρες ο Ηλίας Κασιδιάρης ανέφερε:

«Ο μάρτυρας Α1 γνωρίζω ποιος είναι (ανέφερε το όνομα του) και είναι αμφιβόλου ηθικής άτομο. Ήταν στη Χρυσή Αυγή αλλά επειδή ζητούσε χρήματα από τα μέλη μας τον διώξαμε. Πληρώθηκε για να τα πει αυτά. Τον Ρουπακιά δεν τον γνώριζα, τον είδα στην τηλεόραση για πρώτη φορά. Μετά έμαθα ότι συμμετείχε σε δραστηριότητες της ΧΑ».

Σε ερώτηση για τον εάν είναι επιχειρησιακός αρχηγός της οργάνωσης απάντησε: «Ασχολούμαι με τα επικοινωνιακά θέματα του κινήματος ως εκπρόσωπος Τύπου και δεν έχω καμία σχέση με τα οργανωτικά. Είναι πολιτική και όχι ποινική η δίωξή μας.

Σε ο,τι αφορά το πρόσωπό μου, το έκαναν λόγω της δυναμικής που είχε η υποψηφιότητά μου για τον δήμο της Αθήνας.

Δεν υπάρχει καμία δική μου τηλεφωνική συνομιλία που να με εμπλέκει στο τραγικό συμβάν στην Αμφιάλη. Δεν είμαστε ναζιστές, ούτε εθνοσοσιλιστές. Είμαστε Έλληνες εθνικιστές. Δεν έχουμε ναζιστικά σύμβολα.

Χρηματοδοτούμαστε από την κρατική χρηματοδότηση και δίνουμε το 20% της βουλευτικής μας αποζημίωσης στο κίνημα.

Από τη στιγμή που θα θεωρηθούν τα δικά μας μαθήματα αυτοάμυνας παράνομα και επιλήψιμα, τότε και το ΚΚΕ που κάνει μαθήματα αυτοάμυνας (προσκόμισε σχετικό δημοσίευμα) θα πρέπει να έρθει εδώ με την ίδια κατηγορία, όπως και όλα τα υπόλοιπα κόμματα.

Το «εγέρθητι» ήταν μια αντίδραση γιατί οι δημοσιογράφοι στην προεκλογική εκστρατεία μας είχαν ταπεινώσει. Μια αντίδραση την οποία εγώ θεωρώ λάθος. Μας λένε εγκληματική οργάνωση, ενώ στόχος μας είναι η εξάλειψη της εγκληματικότητας.

gada3

Ηλίας Παναγιώταρος: Μας κατηγορούν με τυχαία περιστατικά και ψευδομάρτυρες

Σειρά πήρε ο Ηλίας Παναγιώταρος, του οποίου η απολογία ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 03:30 τα ξημερώματα, μετά από 4 ώρες περίπου.

Στην απολογία του ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής πήρε σχεδόν την ίδια υπερασπιστική γραμμή με αυτή του Ηλία Κασιδίαρη.

Ο κατηγορούμενος βουλευτής φέρεται να είπε ότι όλο το κατηγορητήριο είναι αστείο, με ψεύτικους μάρτυρες και κατασκευασμένες κατηγορίες, που σαν στόχο έχουν την πολιτική δίωξή του.

Τα γεγονότα που παρουσιάζονται στις δικογραφίες και φαίνεται να τον συνδέουν με εγκληματικές ενέργειες της συγκεκριμένης πολιτικής παράταξης τα χαρακτήρισε "τυχαία".

Ο Ηλίας Παναγιώταρος είπε στους ανακριτές ότι δεν γνώριζε τον Ρουπακιά, ενώ κλείνοντας είπε πως: "είμαι 40 ετών και νιώθω ικανοποιημένος από τη ζωή μου".

Στην απολογία του, η οποία διήρκησε 3 ώρες ο Ηλίας Παναγιώταρος υποστήριξε:

«Το τηλέφωνο που έλαβα από τον Λαγό, στις 9 το βράδυ, 3 ώρες πριν τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ήταν κάτι σύνηθες, καθώς έχω τακτική επικοινωνία με όλους τους συναδέλφους βουλευτές.

Τον Ρουπακιά δεν τον γνώριζα, τον είδα σε 2-3 φωτογραφίες από εκδηλώσεις της Χρυσής Αυγής.

Όλο το κατηγορητήριο είναι αστείο και στηρίζετε σε μια σειρά από τυχαία περιστατικά που είναι άσχετα με εμάς.

Είμαι σαράντα ετών και νοιώθω πολύ ικανοποιημένος από τη μέχρι τώρα ζωή μου. Είμαι υπερήφανος που ανήκω στη Χρυσή Αυγή. Έχω ένα παιδί και θα ήθελα να αποκτήσω και δεύτερο.

Είναι ψευδομάρτυρες όσοι έχουν καταθέσει εναντίον μας και ότι υποστηρίζουν είναι μυθεύματα και σενάρια επιστημονικής φαντασίας.

Η ενέργεια στις λαϊκές της Ραφήνας ήταν λάθος για εμένα, αν ήταν έκνομη, ας τιμωρηθούμε από τη δικαιοσύνη.

Οι κατηγορούμενοι για τους ξυλοδαρμούς στο Πέραμα δεν είναι μέλη μας».

Το κατώφλι των ανακριτών πέρασε λίγο μετά τις 03:30 ο Γιάννης Λαγός.

Ο Λαγός φαίνεται να είπε πως ''είμαστε Ελληνες εθνικιστές και όχι ναζί. Μας ενδιαφέρει το καλό της Ελλάδας''. Για το καταστατικό που υπάρχει στο κατηγορητήριο είπε ότι ''ουδέποτε ίσχυε και δεν το αναγνωρίζουμε''.

Λίγο τις το πρωί της Τετάρτης ολοκληρώθηκε η απολογία του τρίτου εκ των τεσσάρων βουλευτών της Χρυσής Αυγής που ήταν προγραμματισμένο να απολογηθούν την Τρίτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Γιάννης Λαγός αρνήθηκε, όπως και οι βουλευτές που προηγήθηκαν, όλες τις κατηγορίες που του αποδίδονται.

Παράλληλα ανέφερε ότι η Χρυσή Αυγή δεν χρησιμοποιούσε καθόλου ναζιστικά σύμβολα και μάλιστα τόνισε πως αν έφερνε κάποιος σε συγκέντρωση, τότε του απαγόρευαν τη συμμετοχή.

Σημειώνεται ότι για την ποινική μεταχείριση και των τεσσάρων βουλευτών, αν, δηλαδή, θα κριθούν προφυλακιστέοι, αν θα αφεθούν ελεύθεροι ή αν θα τους επιβληθούν περιοριστικοί όροι, θα αποφασίσουν ανακριτές και εισαγγελέας μετά την ολοκλήρωση και των τεσσάρων απολογιών.

Διαβάστε επίσης:

Ολοκληρώθηκε η απολογία του Παναγιώταρου - Στον ανακριτή ο Λαγός

Τι ισχυρίστηκε ο Κασιδιάρης στην απολογία του

Τι θα υποστηρίξει ο Ηλίας Κασιδιάρης ενώπιον των ανακριτών

Ελεύθερος ο ένας κατηγορούμενος στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής

Στον ανακριτή σήμερα Κασιδιάρης, Λαγός, Παναγιώταρος και Μίχος

Γιώργος Ρουπακιάς: «Η γυναίκα μου με έβαλε 10 χρόνια ακόμη μέσα»

Τα ευρήματα στο σπίτι του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Χ.Παππά (pics)

ΕΛ.ΑΣ.: Αυτές είναι οι κλήσεις τη βραδιά που δολοφονήθηκε ο Φύσσας

Χειροπέδες σε τρεις πρώην φρουρούς βουλευτών της Χρυσής Αυγής

Σαμαράς: Η ηγεσία της Χ.Α. θα δικαστεί για εγκληματικές ενέργειες

«Σφαγή» μέσα στη Χρυσή Αυγή για τη νέα ηγεσία

ΕΛ.ΑΣ.: Αυτές είναι οι κλήσεις τη βραδιά που δολοφονήθηκε ο Φύσσας

Το πιστόλι του Παναγιώταρου χρησιμοποιήθηκε στην κηδεία του Ντερτιλή

«Μιχαλολιάκος και συλληφθέντες βουλευτές είχαν διευθυντικό ρόλο»

Πατέλης για Ρουπακιά: Τι πήγε και έκανε ο μ...κας, κατέστρεψε τα πάντα

Σοκάρουν οι διάλογοι που κατέγραψε ο κοριός της Αντιτρομοκρατικής

«Αν μας βγάλουν εκτός νόμου έχουμε 100 έτοιμους να πέσουνε!»