ΕΛΛΑΔΑ

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο πρόεδρος της ΕΤΕΚΑ, Γιώργος Σπανός

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο πρόεδρος της ΕΤΕΚΑ, Γιώργος Σπανός

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο πρόεδρος της ΕΤΕΚΑ, Γιώργος Σπανός - Τρεις ώρες διήρκησε η απολογία του

Ο κ. Σπανός ο οποίος αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες, σύμφωνα με τους συνηγόρους του, απάντησε σε περισσότερες από 50 ερωτήσεις, ενώ προσκόμισε σχετικά έγγραφα που, όπως υποστηρίζουν οι δικηγόροι, καταρρίπτουν όλες τις κατηγορίες εναντίον του.

Εκτός από τον Γιώργο Σπανό, προφυλακιστέοι κρίθηκαν και άλλοι τέσσερις από τους έξι συνολικά συλληφθέντες του κυκλώματος που απολογήθηκαν στον έβδομο ανακριτή Πειραιά.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης, πλήθος οργανωμένων οπαδών που βρίσκονταν συγκεντρωμένοι έξω από την Εισαγγελία Πειραιά επιτέθηκαν σε ΜΑΤ και ΜΜΕ.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι συλληφθέντες, οι οποίοι σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ είχαν διακινήσει στην αγορά 4,5 εκατ. λίτρα λαθραίο πετρέλαιο, είναι η σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, λαθρεμπορία καυσίμων σε βαθμό κακουργήματος, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, ενεργητική και παθητική δωροδοκία κατ΄ εξακολούθηση και κατάχρηση εξουσίας.

Καταθέσεις έδωσαν επίσης ο υπεύθυνος εγκαταστάσεων της εταιρείας ΕΤΕΚΑ, ένας τελωνειακός υπάλληλος, ένας μηχανικός πλοίου, ο υπεύθυνος υπάλληλος γεφυροπλάστιγγας και μία γυναίκα συνιδιοκτήτρια πρατηρίου υγρών καυσίμων.

Σύμφωνα με τον συνήγορο του τελωνειακού, ο ίδιος φέρεται να είπε τα εξής: «Αντιμετωπίζω βιοποριστικό πρόβλημα. Τα χέρια μου δεν τα έχω "λερώσει" ποτέ. Αν υπάρχει ένας άνθρωπος που να λέει ότι μου έχει δώσει ένα ευρώ, είμαι έτοιμος να υποστώ όλες τις συνέπειες του νόμου. Ανοίξτε όλους τους τραπεζικούς μου λογαριασμούς».

Διαβάστε επίσης:

Συνεχίζονται οι απολογίες των συλληφθέντων για λαθρεμπόριο καυσίμων

Σήμερα οι απολογίες των συλληφθέντων για το λαθρεμπόριο καυσίμων (pic)

Συνωστισμός έξω από τα δικαστήρια Πειραία(pic)

Σάββατο και Κυριακή οι απολογίες των 15 για το λαθρεμπόριο καυσίμων

Γ. Σπανός: Θα επιστρέψω «λευκός» -Έωλες και αστήρικτες οι κατηγορίες

Συνελήφθη ο πρόεδρος της ΕΤΕΚΑ