ΕΛΛΑΔΑ

Στον Κορυδαλλό ο Μαζιώτης (pics)

Στον Κορυδαλλό ο Μαζιώτης (pics)

Επιχείρηση - αστραπή η μεταγωγή του Μαζιώτη - Σε ειδική πτέρυγα στο νοσοκομείο του Κορυδαλλού

Στον εισαγγελέα Εκτέλεσης Ποινών οδηγήθηκε λίγα λεπτά μετά τις 4:40 το απόγευμα ο Νίκος Μαζιώτης, από τον Ευαγγελισμό, όπου νοσηλευόταν μετά τη σύλληψή του.

Ο Μαζιώτης μεταφέρθηκε μέσα σε 7 λεπτά από τον Ευαγγελισμό στο Εφετείο, την ώρα που η περιοχή ήταν αποκλεισμένη και πετούσαν και ελικόπτερα της ΕΛΑΣ. Στην συνέχεια μεταφέρθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού.

Σύμφωνα, μάλιστα, με πληροφορίες ο Νίκος Μαζιώτης δεν είπε το ονομά του στον Εισαγγελέα, ενώ υπενθυμίζεται ότι στον ανακριτή νωρίτερα, ο οποίος τον επισκέφτηκε στο νοσοκομείο, δήλωσε ότι επαγγέλεται "Επαναστάτης.

Αρχικά μεταφέρθηκε στο Εφετείο σε χρόνο - ρεκόρ και από εκεί στον Κορυδαλλό, ενώ δυο ελικόπτερα της ΕΛ.ΑΣ. συνόδευαν από αέρος την πομπή.

Τα ελικόπτερα της ΕΛ.ΑΣ. είχαν σηκωθεί για κατόπτευση χώρου, ενώ δρακόντεια ήταν τα μέτρα έξω από τον Ευαγγελισμό.

Οι δρόμοι έκλεισαν στο Κολωνάκι και στον Ευαγγελισμό, από όπου πέρασαν τα αυτοκίνητα για την μεταγωγή, ενώ πάνοπλοι άνδρες της ΕΚΑΜ και η αντιτρομοκρατική συνόδευσαν την πομπή.

Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Μαζιώτης συναντήθηκε νωρίτερα με τον 27ο Τακτικό Ανακριτή.

Σε ειδικό θάλαμο

Στις φυλακές του Κορυδαλλού οδηγήθηκε αργά το απόγευμα ο Νίκος Μαζιώτης, μετά την μεταγωγή του νωρίτερα στο Εφετείο Αθηνών από το νοσοκομείο του Ευαγγελισμού, όπου νοσηλευόταν μέχρι τις 4 το απόγευμα.

Ο τραυματίας Νίκος Μαζιώτης οδηγήθηκε στο νοσοκομείο των φυλακών όπου θα νοσηλευθεί σε ειδικό θάλαμο με αλεξίσφαιρα τζάμια και κάμερες παρακολούθησης.

Το πρωί, ο Νίκος Μαζιώτης ζήτησε από τον 27ο Τακτικό Ανακριτή που τον επισκέφθηκε στο Νοσοκομείο για να λάβει την απολογία του για τις νέες ποινικές διώξεις που ασκήθηκαν σε βάρος του, να μεταφερθεί στις φυλακές. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Νίκος Μαζιώτης υπέγραψε με δική του ευθύνη, παρά την αντίθετη γνώμη των γιατρών, έγγραφο με το οποίο ζήτησε εξιτήριο από το νοσοκομείο, αίτημα που έγινε δεκτό.

Δηλώνει "Επαναστάτης"

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Νίκος Μαζιώτης αρνήθηκε να πει ακόμα και το όνομά του στον ανακριτή και ζήτησε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού. Ενώ, όταν ρωτήθηκε τι επαγγέλλεται η απάντησή του ήταν: "Επαναστάτης".

Ο ανακριτής του έδωσε προθεσμία για την ερχόμενη Δευτέρα στις 13:30.

Η μεταγωγή γίνεται προκειμένου ο αρμόδιος εισαγγελέας Εφετών να εκτελέσει το ένταλμα που αφορά στην καταδίκη του Ν. Μαζιώτη για την υπόθεση του «Επαναστατικού Αγώνα» σε 25ετή κάθειρξη κατά συγχώνευση καθώς και στην καταδίκη σε φυλάκιση 10 μηνών που του επιβλήθηκε για παραβίαση των περιοριστικών όρων.

Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Μαζιώτης εξαφανίστηκε πριν από την έκδοση της επίμαχης δικαστικής απόφασης, κατά τη διάρκεια της δίκης καθώς είχε λήξει το ανώτατο όριο των 18 μηνών προσωρινής κράτησης και είχε αφεθεί ελεύθερος.

Εκτός από την 25ετη κάθειρξη που αντιμετωπίζει, μετά την καταδίκη του για συμμετοχή στην οργάνωση "Επαναστατικός Αγώνας", διώκεται για:
-απόπειρα ανθρωποκτονίας τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση από κοινού και κατά μόνας
-παράνομη οπλοφορία πυροβόλου όπλου κατ´ εξακολούθηση
-οπλοχρησία κατ´ εξακολούθηση
-παράβαση του νομού περί εκρηκτικών υλών
-ληστείες τελεσθείσες από κοινού και κατά συναυτουργία από δράστες που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους, από μια εκ των οποίων (ληστεία) προέκυψε βαριά σωματική βλάβη
- εγκληματική οργάνωση
-υφαρπαγή ψεύδους βεβαίωσης
-πλαστογραφία μετά χρήσεως
-διακεκριμένη περίπτωση κλοπών από δράστες που είχαν ενωθεί για να διαπράττουν κλοπές και ληστείες κατ´ επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατ´ εξακολούθηση
-εμπρησμός εκ προθέσεως από τον οποίο θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος σε ξένα πράγματα, πράξη απο κοινού τελεσθείσας

Αυτοί είναι οι συνεργοί του Νίκου Μαζιώτη

4fc4d66c1564ed9bc21503ec14f4c7d8 XL

Στο φως της δημοσιότητας δίνει η Ελληνική Αστυνομία, έπειτα από σχετική εισαγγελική έρευνα τα στοιχεία ταυτότητας, τόσο του Νίκου Μαζιώτη, όσο και συνεργών του, αλλά και φωτογραφίες από ένοπλες ληστείες, στις οποίες συμμετείχε ο τρομοκράτης μαζί με άτομα που ανήκουν στην ομάδα του.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Αστυνομία, δημοσιεύονται τα ακόλουθα:
-Στοιχεία ταυτότητας του ΜΑΖΙΩΤΗ Νικόλαου του Αγαμέμνονα και της Σοφίας, γεν. 10 - 1 - 1971 στην Έδεσσα.
-Δώδεκα φωτογραφίες με αλλοιωμένα τα χαρακτηριστικά του, από τις οποίες οι τέσσερις πρώτες προέρχονται από την ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας στην Κλειτορία Αχαΐας, την 10-03-2014 και οι επόμενες τέσσερις από την ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας στα Μέθανα, την 25-07-2013.
-Στοιχεία ταυτότητας του ΠΕΤΡΑΚΑΚΟΥ Γεωργίου, αγνώστου πατρός και της Γεωργίας, γεν. 08-05-1979 στην Αγία Παρασκευή Αττικής, ο οποίος διώκεται με το υπ. αριθμ. 6/14 από 17-07-2014 Ένταλμα Σύλληψης του 27ου Τακτικού Ανακριτή Αθηνών.

-Εννέα φωτογραφίες του, από τις οποίες οι τέσσερις πρώτες προέρχονται από την ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας στην Ακράτα Αχαΐας, την 20-12-2012, οι τέσσερις επόμενες από την ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας στα Μέθανα, την 25-07-2013 και η τελευταία από το δελτίο της αστυνομικής του ταυτότητας που είχε εκδοθεί το 2007.

Διαβάστε επίσης:

Προσαγωγή 30χρονου που φέρεται να ανήκει στην ομάδα Μαζιώτη (vid)

Ψάχνουν τη γιάφκα με τον οπλισμό του Μαζιώτη

Γείτονας με υπαρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. ο Νίκος Μαζιώτης

Ένταλμα σύλληψης για συνεργό του Νίκου Μαζιώτη

Μαζιώτης: Μία ώρα πριν τη συμπλοκή ψώνιζε ρούχα στο «Τhe Mall»

Αυτή είναι η 25χρονη αστυνομικός που έγινε η «σκιά» του Μαζιώτη

Αυτός είναι ο ειδικός φρουρός που τραυμάτισε ο Μαζιώτης

Οι New York Times για τη σύλληψη Μαζιώτη

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο Μαζιώτης (pics&vid)

Σύλληψη Μαζιώτη: Στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» ο τρομοκράτης (pics)

Σύλληψη Μαζιώτη: Στο πεζοδρόμιο η περούκα του τρομοκράτη (pics)

Σύλληψη Μαζιώτη: Τι δηλώνει αυτόπτης μάρτυρας στο newsbomb.gr (vid)

Σύλληψη Μαζιώτη: ΜΑΤ και αντιτρομοκρατική στο Μοναστηράκι (pics)