ΕΛΛΑΔΑ

Ρόδος: Πήραν από το λογαριασμό ηλικιωμένης τα λεφτά της κηδείας της

Ρόδος: Πήραν από το λογαριασμό ηλικιωμένης τα λεφτά της κηδείας της

Ανακοίνωση εξέδωσε η Εθνική Ομοσπονδία Ενώσεων Προστασίας Πολιτών Καταναλωτών Δανειοληπτών, σχετικά με την περίπτωση μιας ηλικιωμένης γυναίκας, που της αφαίρεθηκαν χρήματα από τον τραπεζικό της λογαριασμό.

Η εν λόγω ηλικιωμένη δεν χρώσταγε πουθενά ενώ τα χρήματα που της αφαιρέθηκαν, τα προόριζε για την κηδεία της.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση:

«Ελληνικό τραπεζικό ίδρυμα πιστό στην κατευθυντήρια γραμμή της ανάπτυξης όπως την οραματίζεται ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος έβαλε και αυτή το δικό τους λιθαράκι στην αναπτυξιακή προσπάθεια της χώρας.

Συγκεκριμένα η εν λόγω τράπεζα υπεξαίρεσε και υφάρπαξε από λογαριασμό ταμιευτηρίου της ηλικιωμένης και συνταξιούχου Ευθυμίας Α. το ποσό των 1.408,08 ευρώ χωρίς η ίδια να οφείλει το παραμικρό ποσό και χωρίς ποτέ η ίδια να έχει υπάρξει δανειολήπτρια.

Το συγκεκριμένο χρηματικό ποσό η κα. Ευθυμία Α. το είχε φυλαγμένο λόγω του προχωρημένου της ηλικίας της και του εύθραυστου της υγείας της, προκειμένου να καλύψει τα έξοδα της κηδείας της καθότι δεν ήθελε να επιβαρύνει τα παιδιά της τα οποία βρίσκονται σε δεινή οικονομική θέση και κατάσταση.

Όπως είναι φυσιολογικό συνδικαιούχους στο λογαριασμό της είχε τα δύο τέκνα της προκειμένου μετά το θάνατό της να πραγματοποιήσουν ανάληψη του ποσού και να φροντίσουν τα της ταφής της.

Όμως καθότι τα παιδιά της είναι δανειολήπτες και έχουν κάνει ήδη χρήση των ευεργετικών και προστατευτικών διατάξεων του Ν. 3869/2010 το ευαγές τραπεζικό ίδρυμα, θεώρησε σκόπιμο να υφαρπάξει και να υπεξαιρέσει το ανωτέρω χρηματικό ποσό από τον λογαριασμό ταμιευτηρίου της απελπισμένης πλέον ηλικιωμένης γυναίκας.

Όπως είναι ευνόητο οι νομικές υπηρεσίες της Εθνικής Ομοσπονδίας Δανειοληπτών που έχει αναλάβει την συγκεκριμένη υπόθεση έχουν ήδη προβεί και προβαίνουν σε όλες τις απαραίτητες δικαστικές και εξωδικαστικές ενέργειες προς αποκατάσταση της νομιμότητας, προκειμένου να επιστραφούν τα χρήματα στην ηλικιωμένη γυναίκα αλλά και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι της απαράδεκτης αυτής πράξεως.

Η Εθνική Ομοσπονδία Δανειοληπτών απευθύνει ένα μεγάλο ευχαριστώ στους πρωτοστάτες της αναπτυξιακής προσπάθειας της χώρας, Αντώνη Σαμαρά, Ευάγγελο Βενιζέλο, καθώς και στην Τράπεζα».

Πηγή: rodiaki.gr

Διαβάστε επίσης:

Εξαρθρώθηκε οργάνωση που εξέδιδε πλαστά διαβατήρια

Κρήτη: Διανομή ροδάκινων στους τριτέκνους του Ρεθύμνου

Πάτρα: 14 διακινητές και 61 μετανάστες συνελήφθησαν σε ένα μήνα

Μαθητές και καθηγητές στον λόφο Καστά για το κλείσιμο του γυμνασίου Ροδολίβου

Εύβοια: Ομολόγησε ο ένας Βούλγαρος την δολοφονία