ΚΟΣΜΟΣ

Νέα επίθεση στη Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή η τραυματισμένη αστυνομικός

Νέα επίθεση στη Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή η τραυματισμένη αστυνομικός

Υπέκυψε στα τραύματά της η αστυνομικός, η οποία έπεσε θύμα επίθεσης από άγνωστο ένοπλο άνδρα, το πρωί της Πέμπτης (08/01/2015), στην περιοχή Montrouge, νότια του Παρισιού.

Ο δράστης της επίθεσης κατά των δύο δημοτικών αστυνομικών στο Μονρούζ διαφεύγει τη σύλληψη, ανακοίνωσε νωρίτερα ο υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ.

Οι αρχές εντόπισαν το όχημα στο οποίο επέβαινε και ερευνούν την περιοχή, ενώ ένα ξενοδοχείο εκκενώθηκε έπειτα από εντολή των αρχών.

ΔΕΙΤΕ LIVE EIKONA ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΙΣΙ:

i>TELE - i>TELE

Ο γενικός εισαγγελέας θα λάβει τα αναγκαία μέτρα ώστε ο δράστης της επίθεσης να ταυτοποιηθεί και να συλληφθεί, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Μπερνάρ Καζενέβ.

Νωρίς το πρωί, ένοπλος άνοιξε πυρ εναντίον δύο δημοτικών αστυνομικών τραυματίζοντάς τους στο Μονρούζ, νότια του Παρισιού.

Η μία αστυνομικός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση, και λίγο αργότερα δυστυχώς υπέκυψε στα τραύματά της.

Νωρίτερα, αστυνομικές πηγές είχαν δηλώσει ότι ένας άνδρας 52 ετών συνελήφθη λίγη ώρα μετά την επίθεση.

Δεν έχει γίνει γνωστό αν το νέο περιστατικό συνδέεται με τη χθεσινή πολύνεκρη επίθεση, στα γραφεία της σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo.

Το χρονικό της νέας επίθεσης

Όπως έγινε γνωστό γύρω στις 8.00 το πρωί (τοπική ώρα), ένας άνδρας, που φορούσε αλεξίσφαιρο και μαύρα ρούχα επιτέθηκε και πυροβόλησε με αυτόματο όπλο κατά αστυνομικών, στο προάστιο Montrouge, στο νότο του Παρισιού. Στη συνέχεια διέφυγε με κατεύθυνση προς κοντινό σταθμό του μετρό.

Δυο αστυνομικοί έπεσαν στο έδαφος τραυματισμένοι. Η γυναίκα υπέκυψε δυστυχώς λίγο αργότερα στα σοβαρά τραύματά της.

Οι αρχές συνέλαβαν έναν ύποπτο, ηλικίας 52 ετών, όμως όπως έγινε γνωστό ο άνδρας τελικά δεν συνδέεται τελικά με την επίθεση.

Το αυτοκίνητο του ενόπλου εντοπίστηκε από αστυνομικούς.

Όπως αναφέρει το BFM TV, οι δύο αστυνομικοί βρίσκονταν στο σημείο εξαιτίας ενός τροχαίου ατυχήματος, όταν ο άνδρας κατέβηκε από ένα λευκό αυτοκίνητο και άνοιξε πυρ εναντίον τους με αυτόματο όπλο.

Στη συνέχεια έφυγε με κατεύθυνση κοντινό σταθμό του μετρό.

Στο Παρίσι οι αρχές έχουν ανεβάσει το επίπεδο συναγερμού του συστήματος Vigipirate στο ύψιστο επίπεδο, ενώ το ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών της χθεσινής επίθεσης συνεχίζεται, με τις αρχές να πραγματοποιούν επτά προσαγωγές ατόμων από το περιβάλλον των αδελφών που θεωρούνται ως βασικοί ύποπτοι για το μακελειό.



Σχετικές ειδήσεις