ΚΟΣΜΟΣ

Τρένο εκτροχιάστηκε και συνετρίβη σε αυτοκινητόδρομο στην Ουάσινγκτον - Φόβοι για νεκρούς (Pics+Vid)

Τρένο εκτροχιάστηκε και συνετρίβη σε αυτοκινητόδρομο στην Ουάσινγκτον - Φόβοι για νεκρούς (Pics+Vid)

Μια αμαξοστοιχία του αμερικανικού Οργανισμού Σιδηροδρόμων Amtrak που μετέφερε 70 περίπου επιβάτες εκτροχιάστηκε και έπεσε από μια γέφυρα σε έναν κεντρικό αυτοκινητόδρομο στην κομητεία Πιρς στην πολιτεία της Ουάσιγκτον σήμερα, προκαλώντας την κινητοποίηση των υπηρεσιών αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών, σύμφωνα με τον σερίφη της κομητείας Πιρς και αμερικανικά μέσα ενημέρωσης. Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας στο Twitter εκφράζονται φόβοι για πολλούς τραυματίες και νεκρούς.

Η Amtrak επιβεβαίωσε ότι ένα από τα τρένα ενεπλάκη σε ένα περιστατικό περίπου στις 07:30 (τοπική ώρα) 17:30 (ώρα Ελλάδας). Το τρένο εκτελούσε το δρομολόγιο από το Σιάτλ στο Πόρτλαντ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, 77 άνθρωποι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο.

Με ανάρτηση του στο twitter ο σερίφης τόνισε ότι αρκετοί από τους οδηγούς των αυτοκινήτων όπου ταξίδευαν στον αυτοκινητόδρομο τραυματίστηκαν, αλλά δεν σκοτώθηκαν όταν το τρένο έπεσε από την γέφυρα.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα το υπουργείο Μεταφορών της Πολιτείας ανέφεραν ότι περίπου 70 άνθρωποι επέβαιναν στην αμαξοστοιχία.

Τοπικός τηλεοπτικός σταθμός έκανε λόγο για τουλάχιστον τρεις νεκρούς.

DRV kyjU8AAoFm8

«Έχουμε λάβει γνώση για ένα περιστατικό στο οποίο εμπλέκεται η αμαξοστοιχία 501», ανέφερε η εταιρεία με ανάρτησή της στο Twitter. «Θα προβούμε σε ενημέρωση μόλις έχουμε διαθέσιμες περαιτέρω λεπτομέρειες».

Μια φωτογραφία που αναρτήθηκε στο Twitter από το υπουργείο Μεταφορών της Ουάσιγκτον δείχνει μια αμαξοστοιχία να έχει πέσει από μια γέφυρα στον αυτοκινητόδρομο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Σχετικές ειδήσεις