ΚΟΣΜΟΣ

Μπραντ Πιτ: Η απόφαση που έκανε τον ηθοποιό να χαμογελάσει - Πήρε την εκδίκησή του από τη Τζολί

Σε πελάγη ευτυχίας πλέει ο Μπραντ Πιτ
Σε πελάγη ευτυχίας πλέει ο Μπραντ Πιτ
ΑΡ

Σε μία νέα εξέλιξη στην πολύκροτη δικαστική διαμάχη τους, ο Μπραντ Πιτ  φέρεται να επανακτά τον έλεγχο του γαλλικού αμπελώνα που είχε μαζί με την πρώην σύζυγό του Αντζελίνα Τζολί .

Το κτήμα Chateau Miraval, το οποίο παράγει ένα διεθνώς βραβευμένο ροζέ κρασί, βρέθηκε στο επίκεντρο μιας μακροχρόνιας δικαστικής διαμάχης μεταξύ του Μπραντ Πιτ και της πρώην συζύγου της, Αντζελίνα Τζολί.

Οι δικηγόροι του ηθοποιού κατηγόρησαν την πρώην αγαπημένη του ότι του στέρησε σκόπιμα την πλήρη ιδιοκτησία και «έφερε έναν ξένο στο σπίτι της οικογένειάς τους» πουλώντας σκόπιμα με στόχο να τον εκδικηθεί, το μερίδιό της στον Ρώσο επιχειρηματία Γιούρι Σέφλερ. Ένα δικαστήριο στο Λουξεμβούργο αφαίρεσε τώρα την εταιρεία του Σέφλερ από ένα μέρος των μετοχών που είχε αρχικά χαρίσει στην Τζολί ο Πιτ, με αποτέλεσμα ο ίδιος να αποκτήσει και πάλι το πλειοψηφικό μερίδιο.

Πηγή κοντά στον ηθοποιό είπε ότι η απόφαση αφήνει τον Σέφλερ, επικεφαλής της αυτοκρατορίας βότκας Stolichnaya, «σχεδόν χωρίς λόγο» στην επιχείρηση πολλών εκατομμυρίων λιρών στην Προβηγκία. Η πηγή πρόσθεσε: «Ο Μπραντ έχει αγωνιστεί σε κάθε βήμα του. Ο Σέφλερ και η Αντζελίνα τον έχουν σαφώς υποτιμήσει».

Ο Πιτ και η κα Τζολί αγόρασαν το κτήμα Miraval έκτασης 1.300 στρεμμάτων το 2008 ως 60-40% εταίροι, με τον Πιτ να είναι ο πλειοψηφικός μέτοχος. Πέντε χρόνια αργότερα, «χάρισε» ένα επιπλέον 10% στην εταιρεία Nouvel της Τζολί για ένα ευρώ, με αποτέλεσμα να έχουν το ίδιο ακριβώς ποσοστό.

Μετά τον επώδυνο χωρισμό τους ωστόσο το 2016, η περιουσία στη Γαλλία βρέθηκε στο επίκεντρο μιας πικρής διαμάχης για το διαζύγιο ύψους, 350 εκατομμυρίων δολαρίων. Το 2021, η Τζολί πούλησε τη Nouvel σε μια ομάδα που ελέγχεται από τον Ρώσο μεγιστάνα. Οι δικηγόροι του Πιτ ισχυρίστηκαν τότε ότι «ήθελε ο Σέφλερ και οι θυγατρικές του να προσπαθήσουν να ελέγξουν την επιχείρηση».

Τώρα, ένα δικαστήριο στο Λουξεμβούργο – όπου εδρεύει η εταιρεία χαρτοφυλακίου της Chateau Miraval – αφαίρεσε τη Nouvel από το μέρος των μετοχών που έδωσε ο Πιτ στη Τζολί το 2013, εκχωρώντας τον έλεγχό τους σε έναν διορισμένο από το δικαστήριο μεσολαβητή. Ο Πιτ υποστήριξε ότι της είχε δώσει το μερίδιο υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα το πουλούσε και δικαιώθηκε.

Η δικαστής Carole Kerschen έκρινε ότι ήταν απαραίτητο να τερματιστεί το «μπλοκάρισμα της απόφασης» και να σωθεί η επιχείρηση. Μια «ακρόαση επί της ουσίας» σε περίπου δύο χρόνια είναι πιθανό να αποφασίσει ότι ο Πιτ θα ανακτήσει τον πλήρη έλεγχο των «χαρισμένων» μετοχών.