ΚΟΣΜΟΣ

Ο Μπραντ Πιτ, η Αντζελίνα Τζολί και τα «σταφύλια της οργής» - Ο ηθοποιός μηνύει την πρώην σύζυγό του

O Mπραντ Πιτ και η Αντζελίνα Τζολί
O Mπραντ Πιτ και η Αντζελίνα Τζολί

Ο Μπραντ Πιτ μηνύει την πρώην σύζυγό του Αντζελίνα Τζολί επειδή πούλησε το μερίδιό της στον γαλλικό αμπελώνα που είχαν αγόρασαν μαζί. Οπως καταγγέλλει ο διάσημος ηθοποιός στο νέο επεισόδιο απο το πολύκροτο «σίριαλ»του χωρισμού τους, η αγωραπωλησία έγινε εν αγνοία του

Το λαμπερό πρώην ζευγάρι του Χόλιγουντ αγόρασε το Chateau Miraval, έναν αμπελώνα στη νότια Γαλλία το 2008 και παντρεύτηκε εκεί έξι χρόνια αργότερα.

Ο Μπραντ Πιτ λέει ότι αυτός και η πρώην σύζυγός του είχαν συμφωνήσει να μην πουλήσουν τα μερίδιά τους, χωρίς την άδεια του άλλου. Η Αντζελίνα Τζολί παρ'ολα αυτά πούλησε το δικό της σε έναν κολοσσό οινοπνευματωδών ποτών που ανήκει σε έναν Ρώσο ολιγάρχη, σύμφωνα με τη μήνυση.

Οι δικηγόροι του βραβευμένου με Όσκαρ ηθοποιού δήλωσαν ότι το Chateau Miraval, που αποτελείται από ένα σπίτι και έναν αμπελώνα στη νότια Γαλλία, είχε «γίνει το πάθος του Πιτ» και, υπό τη διαχείριση του,εξελίχθηκε σε ένα «διεθνές success story πολλών εκατομμυρίων δολαρίων».

Τα νομικά έγγραφα, που κατατέθηκαν στο Λος Άντζελες την Πέμπτη (17/2), ανέφεραν ότι ο Πιτ συνέβαλε στη διασφάλιση της κερδοφορίας του αμπελώνα, ο οποίος ήταν «ένας από τους πιο αναγνωρισμένους παραγωγούς ροζέ κρασιού στον κόσμο».

Η Τζολί όπως καταγγέλλει ο πρώην αγαπημένος της, πούλησε το μερίδιό της εν αγνοία του σε έναν κατασκευαστή οινοπνευματωδών ποτών με έδρα το Λουξεμβούργο που ελέγχεται από τον Ρώσο επιχειρηματία Γιούρι Σέφλερ.

«Πούλησε το μερίδιό της με τη γνώση και την πρόθεση ότι ο Σέφλερ και οι θυγατρικές του θα επεδίωκαν να ελέγξουν την επιχείρηση στην οποία είχε αφιερωθεί ο Πιτ και να υπονομεύσουν την επένδυσή του στο Miraval», αναφέρει μεταξύ άλλων η αγωγή.

Οι δικηγόροι του είπαν ότι η κίνηση είχε σκοπό να προκαλέσει «άδικη ζημιά» στον Πιτ, ο οποίος «είχε ρίξει χρήματα και ιδρώτα στην επιχείρηση του κρασιού». Το κτήμα Miraval, στο χωριό Correns στη νοτιοανατολική Γαλλία, αγοράστηκε από το ζευγάρι για περίπου 25 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Πιτ και η Τζολί είχαν σχέση για 10 χρόνια πριν παντρευτούν το 2014. Η ηθοποιός υπέβαλε αίτηση διαζυγίου το 2016, επικαλούμενη «αγεφύρωτες διαφορές». Η Τζολί «ενημέρωσε εγγράφως τον Πιτ» για την απόφασή της να πουλήσει στο Σέφλερ τον Ιανουάριο του 2021, λέγοντας ότι είχε λάβει μια «οδυνηρή απόφαση, με βαριά καρδιά», αναφέρει η αγωγή.

Ο έρωτας του Μπραντ Πιτ με την Αντζελίνα Τζολί ήταν θυελλώδης, απασχόλησε τα μέσα ενημέρωσης και θύμισε σενάριο κινηματογραφικής ταινίας. Το ίδιο εντυπωσιακό όμως είναι και το άδοξο τέλος του που γράφεται πλέον στις αίθουσες των δικαστηρίων, ως ένα απο το πια ακριβά διαζύγια στην ιστορία.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τζολί-Πιτ: Ο έρωτας που έγινε «πόλεμος» και το ακριβότερο διαζύγιο στην ιστορία του Χόλιγουντ