ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Δεν σημειώθηκε κανένα συμβάν στην Ισφαχάν, λέει η Τεχεράνη - Δεν έγινε επίθεση ξένης δύναμης

Ιράν: Δεν σημειώθηκε κανένα συμβάν στην Ισφαχάν, λέει η Τεχεράνη - Δεν έγινε επίθεση ξένης δύναμης

Δεν έγινε ξένη επίθεση εναντίον ιρανικών πόλεων, συμπεριλαμβανομένης της Ισφαχάν, δήλωσε «ενημερωμένη πηγή» του ιρανικού τηλεοπτικού δίκτυο Press TV, παρά τις πληροφορίες αμερικανικών μέσων ενημέρωσης που αναφέρουν το ακριβώς αντίθετο και παρότι νωρίτερα μεταδόθηκε από ιρανικά ΜΜΕ πως ενεργοποιήθηκαν συστοιχίες της αντιαεροπορικής άμυνας για να αναχαιτίσουν drones στη συγκεκριμένη πόλη του κεντρικού Ιράν, όπου βρίσκεται βάση της ιρανικής πολεμικής αεροπορίας.

Οι εκρήξεις που ακούστηκαν στην Ισφαχάν τις πρώτες πρωινές ώρες οφείλονταν στην ενεργοποίηση συστημάτων της ιρανικής αντιαεροπορικής άμυνας, διαβεβαίωσε αξιωματούχος του Ιράν —ο οποίος δεν κατονομάζεται— το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, επιμένοντας στο ότι δεν έχει γίνει πυραυλική επίθεση στη χώρα.

Ιρανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι δεν συνέβη τίποτα ασυνήθιστο στον ουρανό πάνω από το Ισφαχάν και ότι οι αναφορές για χτύπημα στο Ιράν δεν ήταν τίποτα περισσότερο από προπαγάνδα των ισραηλινών και αμερικανικών μέσων ενημέρωσης.

Διέψευσαν επίσης ότι το Ανώτατο Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας του είχε συγκαλέσει έκτακτη συνεδρίαση. Η κρατική τηλεόραση δήλωσε ότι τίποτα δεν συνέβη στην πόλη και ότι κάθε αντίθετη αναφορά ήταν ψευδής.

Ο ανταποκριτής της κρατικής τηλεόρασης του Ιράν λέει ότι η πόλη Ισφαχάν είναι "ασφαλής

Ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας IRIB του Ιράν υποβαθμίζει τις αναφορές για επίθεση.

Ανέβασε ένα βίντεο στο Telegram που δείχνει έναν από τους δημοσιογράφους του να στέκεται στην κορυφή ενός κτιρίου στο κέντρο της πόλης Ισφαχάν.

"Η πόλη είναι ασφαλής και υγιής, οι άνθρωποι ζουν την κανονική τους ζωή", λέει.

"Πριν από μερικές ώρες ακούστηκαν ήχοι στον ουρανό. Από ό,τι γνωρίζουμε, πολλά μίνι drones πετούσαν στον ουρανό του Ισφαχάν όταν έγιναν στόχος.

"Μέχρι στιγμής, οι επαρχιακές αρχές δεν μας έχουν δώσει καμία πληροφορία. Κάποια μέσα είχαν αναφέρει ότι στοχοποιήθηκαν οι πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ισφαχάν, αλλά με βάση την έρευνά μας αυτή η πληροφορία είναι ψευδής, κανένα μέρος δεν έχει στοχοποιηθεί.