ΚΟΣΜΟΣ

Πήγαν στο Νεπάλ για τουρισμό και έχουν βοηθήσει 15.000 ανθρώπους

Πήγαν στο Νεπάλ για τουρισμό και έχουν βοηθήσει 15.000 ανθρώπους

Το παράδειγμα δύο νεαρών Πορτογάλων που αφίχθησαν για τουρισμό στο Νεπάλ μία μόλις ημέρα πριν τον καταστροφικό σεισμό, αποδεικνύει ότι η ατομική δράση μπορεί να είναι ανάλογα πολύτιμη και ανακουφιστική με την ομαδική, σε περιπτώσεις μεγάλων φυσικών καταστροφών.

Οι Πέδρο Κειρός και Λουρένσο Σάντος έφτασαν στο Νεπάλ έχοντας ως παρέα τους δύο σάκους τους και πολλή διάθεση να εξερευνήσουν τη χώρα. Τα σχέδιά τους άλλαξε δραματικά ο ισχυρός σεισμός των 7,8R που κυριολεκτικά ισοπέδωσε την πρωτεύουσα Κατμαντού, αλλά και πολλές γειτονικές περιοχές.

Αντιλαμβανόμενοι ότι οι ντόπιοι περνούσαν πολύ δύσκολες ώρες, άφησαν στην άκρη το όνειρο του τουρισμού και αποφάσισαν να βοηθήσουν. Δημιούργησαν μία σελίδα στο Facebook όπου ζητούσαν χρήματα και ο κόσμος, κυρίως Πορτογάλοι πολίτες, ανταποκρίθηκε άμεσα. Με τα λεφτά που συγκέντρωσαν τις πρώτες μέρες, αγόρασαν προϊόντα πρώτης ανάγκης και τα μοίρασαν σε Νεπαλέζους που έμειναν άστεγοι εξαιτίας του σεισμού.

Στην αρχή της τρέχουσας εβδομάδας, επισκέφθηκαν κοντινό στην Κατμαντού χωριό όπου ο κόσμος είχε σχηματίσει ουρές για να προμηθευτεί λίγο ρύζι, λάδι και νερό. Με έναν πρόχειρο υπολογισμό, πρόσφεραν αγαθά που μπορούν να συντηρήσουν τις 130 οικογένειες του χωριού για περίπου 15 μέρες.

Αξίζει, δε, να σημειωθεί ότι οι Κειρός και Σάντος έχουν συνολικά βοηθήσει μέχρι στιγμής περί τους 15.000 Νεπαλέζους.

Σχετικές ειδήσεις