ΚΟΣΜΟΣ

NASA: Το Κέπλερ ανακάλυψε 95 νέους Εξωπλανήτες!

NASA: Το Κέπλερ ανακάλυψε 95 νέους Εξωπλανήτες!

Συνεχίζονται οι ανακαλύψεις του διαστημικού τηλεσκοπίου Κέπλερ της NASA αφού οι αστρονόμοι που μελετούν τις παρατηρήσεις του, επιβεβαίωσαν πως υπάρχουν άλλοι 95 Εξωπλανήτες σε διάφορα σημεία του ουρανού.

Αυξάνεται έτσι σε 292 ο αριθμός των εξωπλανητών που έχει εντοπίσει το «Κέπλερ» στη δεύτερη φάση της λειτουργίας του (γνωστή ως Κ2). Συνολικά, από την αρχή της δράσης του, το Κέπλερ έχει βρει σχεδόν 2.440 εξωπλανήτες, περίπου τα δύο τρίτα όσων έχουν ανακαλυφθεί συνολικά (γύρω στους 3.600). Επιπλέον, περισσότεροι από 2.000 εξωπλανήτες του «Κέπλερ» έχουν τον προσωρινό χαρακτηρισμό του «υποψήφιου» και αναμένεται η επιβεβαίωσή της ύπαρξής τους από τους επιστήμονες μετά από περαιτέρω παρατηρήσεις.

Το Κέπλερ εκτοξεύθηκε το 2009, αλλά το 2013 η αποστολή του σταμάτησε μετά από τεχνικό πρόβλημα. Τελικά, οι επιστήμονες έδωσαν μια λύση και το τηλεσκόπιο άρχισε ξανά τη λειτουργία του, αλλά με πιο περιορισμένες πλέον δυνατότητες. Παρόλα αυτά, συνεχίζει να κάνει ανακαλύψεις. Η νέα ανακάλυψη από διεθνή ομάδα, με επικεφαλής τον ‘Αντριου Μάγιο του Εθνικού Ινστιτούτου Διαστήματος του Πανεπιστημίου Τεχνολογίας της Δανίας, παρουσιάσθηκε στο περιοδικό αστρονομίας The Astronomical Journal.

Σχετικές ειδήσεις