ΚΟΣΜΟΣ

Η Βόρεια Κορέα απαντάει με… διπλωματία - Παραμένει ανοικτή στο διάλογο με τις ΗΠΑ

Η Βόρεια Κορέα απαντάει με… διπλωματία - Παραμένει ανοικτή στο διάλογο με τις ΗΠΑ

Η κυβέρνηση της Βόρειας Κορέας διαβεβαίωσε τα ξημερώματα της Παρασκευής (25/5) ότι παραμένει ανοικτή στον διάλογο με τις ΗΠΑ, μετά την απόφαση του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να ακυρώσει τη Σύνοδο Κορυφής με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν, κίνηση την οποία η Πιονγκγιάνγκ χαρακτήρισε «εξαιρετικά λυπηρή».

«Αντιμετωπίσαμε με μεγάλο σεβασμό τις προσπάθειες του Προέδρου Τραμπ, που δεν είχαν προηγούμενο από οποιονδήποτε άλλον Αμερικανό Πρόεδρο, για να γίνει μια ιστορική Σύνοδος Κορυφής Βόρειας Κορέας-ΗΠΑ», τόνισε ο Βορειοκορεάτης υφυπουργός Εξωτερικών Κιμ Κιέ Γκουάν, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων, KCNA.

«Επαναλαμβάνουμε προς τις ΗΠΑ την αποφασιστικότητά μας να συναντηθούμε πρόσωπο με πρόσωπο, ανά πάσα στιγμή και με οποιοδήποτε τρόπο, για να επιλύσουμε το πρόβλημα», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Η ξαφνική ανακοίνωση (του Τραμπ) περί ακύρωσης της συνόδου είναι απροσδόκητη για εμάς και μπορούμε να τη χαρακτηρίσουμε εξαιρετικά λυπηρή», συμπλήρωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας.

Σχετικές ειδήσεις