ΚΥΠΡΟΣ

Ταλάτ: Πιθανή υποψηφιότητά του στις εκλογές του 2015

Ταλάτ: Πιθανή υποψηφιότητά του στις εκλογές του 2015

Ο πρώην ηγέτης των Τουρκοκυπρίων, Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος στις «προεδρικές εκλογές» του παράνομου καθεστώτος στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου, που θα γίνουν το 2015.

Σύμφωνα με τον τουρκοκυπριακό Τύπο, ο Ταλάτ είπε ότι την απόφαση δεν θα την πάρει μόνος του. «Δεν θα είμαι ένας ανεξάρτητος υποψήφιος, δεν είμαι μια ανεξάρτητη προσωπικότητα. Είμαι ένας πολιτικός ηγέτης, σε τελική ανάλυση. Αυτή είναι μια απόφαση που θα την πάρουμε μαζί με τις δυνάμεις που θα με στηρίξουν. Ίσως και να είμαι, ίσως και να μην είμαι. Πιστεύω ότι είναι νωρίς ακόμη γι’ αυτό» ανέφερε.

Ο κ. Ταλάτ υποστήριξε ότι η λύση του Κυπριακού είναι ζωτικής σημασίας για τους Τουρκοκυπρίους, επειδή, όπως είπε, « εάν συνεχίσει η απομόνωσή τους από τη διεθνή κοινότητα θα έχουν σοβαρά προβλήματα». Πρόσθεσε, επίσης, ότι το μέλλον της τουρκοκυπριακής κοινότητας είναι αβέβαιο.

Για τις προεδρικές εκλογές στην Τουρκία ο Ταλάτ είπε ότι δεν θα κάνει καμιά πρόβλεψη. Και τον πρόεδρο και τον πρωθυπουργό τους γνωρίζω, σημείωσε. «Εμείς, θα χαιρετήσουμε τη βούληση του τουρκικού λαού από την Κύπρο» κατέληξε ο κ. Ταλάτ.

Διαβάστε επίσης

Κύπρος: Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος καταδίκασε την επίθεση στον Ταλάτ