ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος καταδίκασε την επίθεση στον Ταλάτ

Κύπρος: Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος καταδίκασε την επίθεση στον Ταλάτ

Τα επεισόδια που προκάλεσαν μέλη του ΕΛΑΜ στον Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, σε εκδήλωση στη Λεμεσό, καταδίκασε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον τέως ηγέτη των Τουρκοκυπρίων, εκφράζοντας παράλληλα τη συμπάθειά του στο πρόσωπό του.

Σε δηλώσεις του στο ΡΙΚ, ο κ. Χρυσόστομος είπε ότι επικοινώνησε με τον κ. Ταλάτ, ενώ του απέστειλε και επιστολή.

Αυτά που συνέβησαν εναντίον του Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, τόνισε, ήταν ακραία και μεμονωμένα γεγονότα, αλλά δυστυχώς δεν περνούν χωρίς συνέπειες και ζημιώνουν ανεπανόρθωτα την υπόθεση του Κυπριακού. Παράλληλα, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος αποκάλυψε ότι καλά ενημερωμένες πηγές τον πληροφόρησαν ότι ήδη έχουν διαμορφωθεί αποφάσεις από το κατοχικό καθεστώς και επηρεάζουν το έργο αναστήλωσης κατεχόμενων ναών και, κυρίως, την άσκηση των θρησκευτικών καθηκόντων.

Όλως παραδόξως, είπε, μετά το συμβάν, εκεί που μας επέτρεπαν όποτε θέλουμε να προσευχόμαστε σε ναούς που έχουμε συντηρήσει, χθες ήρθε η απαγόρευση.

Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, τέλος, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιτρέψει να ξανασυμβούν παρόμοια επεισόδια και κάλεσε το λαό προσγειωμένα να χειρίζεται τις καταστάσεις και να μην αποπροσανατολίζεται από το στόχο όλων, για μια σωστή, δημοκρατική και λειτουργική λύση του Κυπριακού.

Διαβάστε ακόμα:

Δέντρο… αντεπιτίθεται σε σκοπευτή! (video)