ΚΥΠΡΟΣ

ΔΕΑ: 491 ταυτοποιήσεις λειψάνων αγνοουμένων στη Κύπρο

ΔΕΑ: 491 ταυτοποιήσεις λειψάνων αγνοουμένων στη Κύπρο

Μέχρι σήμερα έχουν βρει λείψανα 1.073 αγνοουμένων στην Κύπρο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Διερευνητικής Επιτροπής Αγνοουμένων.

Συγκεκριμένα, έγιναν ανθρωπολογικές εξετάσεις για 871 λείψανα. Από αυτά, τα 491, έχουν ταυτοποιηθεί με την μέθοδο του DNA και παραδόθηκαν στους συγγενείς τους.

Αφορούν 305 Ελληνοκύπριους αγνοούμενους και 61 Ελληνοκύπριους γνωστούς πεσόντες, 123 Τουρκοκύπριους αγνοούμενους και δυο Τουρκοκύπριους πεσόντες.

Τα στοιχεία δόθηκαν από τον Πρόεδρο της Παγκύπριας Οργάνωσης Συγγενών Αδήλωτων Αιχμαλώτων και Αγνοουμένων Νίκος Σεργίδης κατά την έναρξη του 29ου Μαραθωνίου Αγάπης Αγνοουμένων 40 χρόνια μετά την τουρκική εισβολή.

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος καταδίκασε «το ανάλγητο της Τουρκίας όσον αφορά τους αγνοούμενους μας, ένα θέμα το οποίο πρέπει να το δουν με άλλο φακό, είναι ανθρωπιστικό το θέμα, δεν είναι ούτε πολιτικό, ούτε στρατιωτικό και οφείλουν να δείξουν ευγένεια και δημοκρατικές αρχές και να αντιληφθούν ότι οι συγγενείς των αγνοουμένων ζουν ένα δράμα 40 χρόνια και πλέον και πρέπει επιτέλους να δώσουν ένα τέλος σε αυτή την τραγωδία που για 40 χρόνια αντιμετωπίζει όλος ο λαός μας».

ΠΗΓΗ sigmalive.com

Διαβάστε επίσης

Κύπρος: Καταδικάζει το τουρκικό έγγραφο για υφαλοκρηπίδα