ΚΥΠΡΟΣ

Δημοσκόπηση: Μικρός ο κίνδυνος της τρομοκρατίας στην Κύπρο

Δημοσκόπηση: Μικρός ο κίνδυνος της τρομοκρατίας στην Κύπρο

Τις απόψεις των Κυπρίων μετά το τρομοκρατικό κτύπημα της περασμένης Παρασκευής στη γαλλική πρωτεύουσα καταγράφει έρευνα που πραγματοποίησε το IMR/Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και παρουσιάζει η εφημερίδα της Κύπρου «Σημερινή».

Σύμφωνα με τα ευρήματα, το 63% των πολιτών θεωρούν ότι η Κύπρος αποτελεί τρομοκρατικό στόχο των τζιχαντιστών σε μικρό βαθμό ή καθόλου.

Την ίδια στιγμή, σε ποσοστό 54% πιστεύουν ότι σίγουρα ανάμεσα στους πρόσφυγες κρύβονται και φανατικοί τζιχαντιστές, ενώ ακόμη 37% εκτιμούν πως μάλλον αυτό συμβαίνει.

Πολύ μικρότερο είναι, ωστόσο, το ποσοστό αυτών που πιστεύουν ότι πρέπει να απαγορευθεί πλήρως η έλευση προσφύγων στα κράτη-μέλη της ΕΕ. Σε ό,τι αφορά την επίτευξη ειρήνης στη Μέση Ανατολή, το 46% των Κυπρίων υποστηρίζουν την πραγματοποίηση μιας διεθνούς στρατιωτικής επέμβασης κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Ταυτότητα έρευνας

Γραφείο: IMR/Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, Ανάθεση: Εφημερίδα «Σημερινή», Ημερομηνία διεξαγωγής: 17-18 Νοεμβρίου 2015, Κάλυψη: Παγκύπρια- Αστικές και αγροτικές περιοχές, Χαρακτηριστικά δείγματος: Άνδρες και γυναίκες ηλικίας 18+, Μέγεθος δείγματος: 500 άτομα, Επιλογή δείγματος: Τυχαία στρωματοποιημένη δειγματοληψία, Συλλογή στοιχείων: Τηλεφωνικές συνεντεύξεις με τη χρήση δομημένου ερωτηματολογίου.

Τρεις στους τέσσερεις Κύπριους δηλώνουν ότι γνωρίζουν τη διαφορά του οικονομικού μετανάστη από τον πρόσφυγα, σε αντίθεση με το 25% που παραδέχονται πως δεν ξέρουν. Το ποσοστό όσων γνωρίζουν αγγίζει το 80% στους αποφοίτους κολεγίου ή πανεπιστημίου και μειώνεται στο 58% στα άτομα που πήγαν μέχρι το δημοτικό.

ΠΗΓΗ sigmalive.com

Σχετικές ειδήσεις