ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Eurogroup - Ντάισελμπλουμ: Πετύχαμε συμφωνία σε όλα τα επίπεδα (vid)

Eurogroup - Ντάισελμπλουμ: Πετύχαμε συμφωνία σε όλα τα επίπεδα (vid)

Πετύχαμε συμφωνία για την Ελλάδα, δήλωσε ο Γερούν Ντάισελμπουμ στη συνέντευξη Τύπου μετά το Eurogroup

«Συζητήσαμε αρκετά για την Ελλάδα σε ένα κρίσιμο σημείο για το πρόγραμμα. Δηλώνω με ευτυχία και χαρά ότι καταλήξαμε σε συμφωνία για την Ελλάδα, με συμμετοχή του ΔΝΤ», ανέφερε ο πρόεδρος του Eurogroup.

«Οι ελληνικές Αρχές θα δουλέψουν με την Κομισιόν για τη δημιουργία Αναπτυξιακής Τράπεζας, τόνισε αλλά και για την τόνωση των επενδύσεων», συνέχισε.

«Τα μέτρα που εφάρμοσε η Αθήνα διόρθωσαν τα προβλήματα, μείωσαν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, η ελληνική οικονομία βελτιώθηκε. Συζητήσαμε τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το ελληνικό χρέος, τα οποία θα εφαρμοστούν στο τέλος του προγράμματος», τόνισε ο Ντάισελμπλουμ.

Και πρόσθεσε: «Είμαστε έτοιμοι για έναν μηχανισμό ανάπτυξης για την Ελλάδα, μετά το τέλος του προγράμματος το 2018. Είμαστε έτοιμοι να δημιουργήσουμε έναν μηχανισμό ανάπτυξης. Αν υπάρχει ανάπτυξη, τότε θα υπάρχει ταχύτερη αποπληρωμή δανείων. Αν η ανάπτυξη είναι μειωμένη, τότε θα υπάρχει περαιτέρω παράταση για την αποπληρωμή αυτών.

Τα μέτρα για το ελληνικό χρέος θα ληφθούν στο τέλος του ελληνικού προγράμματος. Το Eurogroup θα συνεχίσει να στηρίζει την Ελλάδα σε περίπτωση αντίξοων συνθηκών. Θα εκταμιευθεί η δόση 8,5 δισ. ευρώ προς την Αθήνα.

Μπαίνουμε στο τελευταίο χρόνο του προγράμματος και θα εξετάσουμε πώς η Ελλάδα θα σταθεί στα πόδια της μετά τη λήξη του».

Ο Ντάισελμπλουμ αφού ανέφερε πως πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα συνεχάρη για την επίτευξη της συμφωνίας τους θεσμούς, τις ελληνικές Αρχές αλλά κυρίως τον ελληνικό λαό για τις θυσίες του.

Δείτε το βίντεο!

Σχετικές ειδήσεις