ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Έρχεται» και νέο πρόγραμμα επιδότησης για φυσικό αέριο στην Αττική

«Έρχεται» και νέο πρόγραμμα επιδότησης για φυσικό αέριο στην Αττική

Νέο πρόγραμμα επιδότησης του κόστους μετατροπής των εγκαταστάσεων θέρμανσης, ώστε να λειτουργούν με φυσικό αέριο θα εφαρμοστεί το 2018, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή (29/9) η Εταιρία Διανομής Αερίου (ΕΔΑ) Αττικής.

Εν τω μεταξύ, οι αιτήσεις για το υφιστάμενο πρόγραμμα, που «έτρεξε» από τον περασμένο Απρίλιο, μπορούν να κατατίθενται μέχρι τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου, καθώς εξαντλήθηκε ο διαθέσιμος προϋπολογισμός και ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα κατασκευών για το επόμενο τετράμηνο.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΔΑ, η αύξηση του ενδιαφέροντος για σύνδεση με το φυσικό αέριο ανέβηκε κατακόρυφα, καθώς στο 9μηνο του 2017 συνολικά 17.500 νέα νοικοκυριά, αριθμός υπερδιπλάσιος σε σχέση με τις συνδέσεις του 2016 και 45 % υψηλότερες από τον ετήσιο στόχο που ήταν 12.000 νοικοκυριά για όλη τη χρονιά (ο στόχος για το 2017 έχει ήδη αναθεωρηθεί σε 20.000 νοικοκυριά).

«Πρωταθλητής» στο ενδιαφέρον των καταναλωτών παραμένουν οι αυτόνομες συνδέσεις διαμερισμάτων που αγγίζουν ήδη τις 10.000, χάρη στη νομοθετική ρύθμιση που διευκόλυνε την εγκατάσταση αυτόνομου συστήματος θέρμανσης.

Σχετικές ειδήσεις