ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τρίτη αξιολόγηση: Στην Αθήνα την Τρίτη (28/11) οι επικεφαλής των θεσμών

Τρίτη αξιολόγηση: Στην Αθήνα την Τρίτη (28/11) οι επικεφαλής των θεσμών

Ανοίγει νέος κύκλος επαφών για την τρίτη αξιολόγηση

Στην Αθήνα επιστρέφουν αύριο Τρίτη (28/11) οι επικεφαλής των θεσμών, προκειμένου να επιτευχθεί πρόοδος στην τρίτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος.

Αυτό δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες, κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης προς τον Τύπο, ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Ο εκπρόσωπος της Επιτροπής ανέφερε ότι οι επικεφαλής των θεσμών θα επιστρέψουν στην Αθήνα, «προκειμένου να επιτευχθεί μεγαλύτερη πρόοδος στη δουλειά που έγινε τις περασμένες εβδομάδες». Σύμφωνα με τον ίδιο, η επιστροφή των θεσμών είναι ένα «σημαντικό βήμα στη διαδικασία ολοκλήρωσης της τρίτης αξιολόγησης του προγράμματος του ESM».

Εξάλλου, ερωτηθείς σχετικά με τη συνάντηση που είχε πριν από μερικές ημέρες ο πρόεδρος της Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης στις Βρυξέλλες, ο Μαργαρίτης Σχοινάς απάντησε, ότι στη συνάντηση αυτή, ο Έλληνας πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον Γιούνκερ για τη δέσμευση της Επιτροπής να στηρίξει την Ελλάδα στην αντιμετώπιση των καταστροφικών πλημμύρων που έπληξαν τη δυτική Αττική.

«Και οι δύο συμφώνησαν ότι η Επιτροπή και οι ελληνικές αρχές θα συνεργαστούν, προκειμένου να εξευρεθούν συγκεκριμένοι οδοί που θα μπορούσαν να συνδράμουν αποτελεσματικά την Ελλάδα» πρόσθεσε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σχετικές ειδήσεις