ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παυλόπουλος: Δεν μπορεί η Ευρώπη να αγνοήσει το πρόβλημα της ανθρωπιστικής κρίσης

Παυλόπουλος: Δεν μπορεί η Ευρώπη να αγνοήσει το πρόβλημα της ανθρωπιστικής κρίσης

Διπλό μήνυμα προς την Ευρώπη και τη Γερμανία στέλνει λίγες ώρες μετά την ορκωμοσία του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

«Δεν είναι δυνατόν η Ευρώπη να αγνοήσει το τεράστιο πρόβλημα της ανθρωπιστικής κρίσης, που μαστίζει την Ελλάδα... Δεν μπορεί η Ευρώπη, και ιδίως η Κομισιόν, να μην ανταποκριθεί στα αιτήματα εκείνα αλλαγής των μνημονίων, τα οποία είναι απολύτως τεκμηριωμένα και δίκαια» δηλώνει ο κ. Παυλόπουλος στην εφημερίδα «RealNews».

Ο κ. Παυλόπουλος θεωρεί ότι η Ευρώπη πρέπει να ξαναβρεί το βηματισμό της και να σκύψει στα προβλήματα ανεργίας και φτώχειας που παρατηρούνται σε ορισμένα κράτη-μέλη. Την ίδια στιγμή προτρέπει τους Ευρωπαίους ηγέτες αν αναθεωρήσουν τη στάση τους απέναντι στα μνημόνια, κάνοντας δεκτά τα αιτήματα της ελληνικής κυβέρνησης.

Αναφερόμενος στις γερμανικές αποζημιώσεις είπε: «Θα μείνω απόλυτα συνεπής στην παραδοσιακή άποψή μου ότι οι απαιτήσεις της Ελλάδας και στο θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων και στο θέμα του κατοχικού δανείου, οι απαιτήσεις της Ελλάδας έναντι της Γερμανίας είναι και ενεργές και δικαστικώς επιδιώξιμες».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεσμεύεται να γίνει πρεσβευτής των ελληνικών αξιώσεων στο εξωτερικό, προτάσσοντας το ζήτημα του κατοχικού δανείου και των γερμανικών αποζημιώσεων σε όλες τις επίσημες συναντήσεις του με αρχηγούς κρατών.

Εδώ «μιλάμε» μόνο για τις πολιτικές εξελίξεις

Σχετικές ειδήσεις