ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2015 – Μεϊμαράκης: Μέχρι τις εκλογές θα έχει γίνει αντιμνημονιακός ο κ. Τσίπρας

Εκλογές 2015 – Μεϊμαράκης: Μέχρι τις εκλογές θα έχει γίνει αντιμνημονιακός ο κ. Τσίπρας

Ευθείες βολές κατά Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ, σαρκασμό και αστεϊσμούς είχε η συνέντευξη του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha. «Μέχρι να πάμε σε εκλογές, ο Τσίπρας θα έχει γίνει αντιμνημονιακός», σχολίασε χαριτολογώντας, μεταξύ άλλων, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Σχολιάζοντας τη χθεσινή (26/8) συνέντευξη του πρωθυπουργού στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό, ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε: «Μου φάνηκε αμετανόητος, δεν μπορεί να βρει τις απαντήσεις που απαιτούνται, γιατί μας πάει σε εκλογές αφού υπέγραψε τη συμφωνία;».

Διερωτώμενος για το πώς αισθανόταν ο κ. Τσίπρας τη στιγμή που υπέγραφε το τρίτο μνημόνιο, ο πρόεδρος της ΝΔ σχολίασε: «Τώρα τι λέει; Δώστε μου εντολή να αλλάξω την συμφωνία που υπέγραψα; Όπως το πάει, στο τέλος, μέχρι να γίνουν εκλογές, θα γίνει αντιμνημονιακός».

«Το Σύνταγμα δεν είναι λάστιχο. Πρέπει να εφαρμόζουμε τις διατάξεις» δήλωσε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, αναφέροντας πως ο Αλέξης Τσίπρας δεν εξήγησε στη χθεσινή (26/8) δική του συνέντευξη στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό γιατί πάμε σε εκλογές.

«Συγχαρητήρια, ήταν επιτυχία του Alpha που τον βρήκε» συνέχισε, χαρακτηρίζοντας αμετανόητο τον κ. Τσίπρα, καθώς επανέλαβε ότι δεν μπόρεσε να βρει δικαιολογία για την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι οι εκλογές πρέπει να έχουν το χρόνο τους για να συζητηθούν τα ζητήματα για τα οποία θα αποφασίσουν οι πολίτες, «οι οποίοι τώρα δεν έχουν ενημερωθεί για το μνημόνιο που θα αλλάξει τη ζωή μας για πολύ καιρό».

Κατηγόρησε επ´αυτού τον Αλέξη Τσίπρα για καθεστωτική αντίληψη και πως άρχισε να συμπεριφέρεται με αλαζονικό τρόπο.

«Το μεγάλο ζητούμενο είναι η σταθερότητα. Εξασφαλίζεται με διχαστικό δημοψήφισμα και με εκλογές; Και αν κάνει κυβέρνηση με τους ΑΝΕΛ, τού έχει κανείς εμπιστοσύνη ότι δεν θα κάνει τον Φεβρουάριο εκλογές;» συμπλήρωσε, ενώ είπε χαρακτηριστικά πως «θεώρησε ότι η Ελλάδα είναι Κουμουνδούρου».

Τόνισε, επιπλέον, ότι πάμε γρήγορα σε εκλογές γιατί «δεν έχουν έρθει τα ραβασάκια της εφορίας και οι νέες δόσεις του ΕΝΦΙΑ», ενώ κάλεσε την κυβέρνηση με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου να καταργήσει τον ΦΠΑ 23% στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια, εξηγώντας ότι είναι αντίθετη και η Κομισιόν.

«Το παραμύθι το φάγαμε όλοι. Και οι Ευρωπαίοι. Όπου πήγε έλεγε ότι εκλογές δεν θα γίνουν, και χθες είπε με κρίση ειλικρίνειας ότι από τις 12/07 είχε στο μυαλό του εκλογές» συνέχισε ο κ. Μεϊμαράκης.

Αναφερόμενος στις επικρίσεις που έχει δεχτεί λόγω του ύφους και της αμεσότητας του λόγου του, ο κ. Μεϊμαράκης ήταν σαφής: «Πάντα έτσι ήμουν, δεν είμαι δήθεν και δεν θα γίνω. Ο Τσίπρας έγινε πολύ δήθεν. Είπα με γλύκα ότι είναι ψευτράκος, αν και του το λέω και κατάμουτρα. Γιατί την ημέρα που δήλωσε πως θα πάμε σε εκλογές, νωρίτερα υπήρξε επίσημη διαρροή από το Μαξίμου ότι με είχε ενημερώσει τηλεφωνικά και πως εγώ είπα πως δεν θα κάνω χρήση των διερευνητικών εντολών, κάτι που είναι ψέμα».

Ο κ. Μεϊμαράκης κατηγόρησε το Μέγαρο Μαξίμου πως προσπαθεί να δημιουργήσει εσωκομματικά προβλήματα στη Νέα Δημοκρατία σε μία προσπάθεια κάλυψης των εσωκομματικών προβλημάτων του ΣΥΡΙΖΑ: «Μετά τις εκλογές θα έχω συγχωρέσει τον κ. Τσίπρα, αν θέλει να γραφτεί στη Ν.Δ. θα του πάω την αίτηση», ανέφερε χαριτολογώντας. «Δεν είναι δυνατόν στα μεγάλα να ζητεί τη στήριξή μας και στα μικρά να σκάβει τον λάκκο μας», λέει για τον κ. Τσίπρα.

Σχετικές ειδήσεις