ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα δάκρυα του Κώστα Καραμανλή: Θα μου λείψεις, αδερφέ

Τα δάκρυα του Κώστα Καραμανλή: Θα μου λείψεις, αδερφέ

Ράγισε καρδιές ο επικήδειος του πρώην πρωθυπουργού για τον Γιάννη Αγγέλου

Συγκλονισμένος από το θάνατο του αδελφικού του φίλου και στενού του συνεργάτη, Γιάννη Αγγέλου είναι ο Κώστας Καραμανλής.

Ο πρώην πρωθυπουργός έφτασε στον Ιερό Ναό Διονυσίου Αρεοπαγίτου στο Κολωνάκι συνοδευόμενος από την σύζυγό του Νατάσα. Δεν είχε όρεξη για χαιρετούρες και κουβέντες. Ήταν θλιμμένος και συνεχώς σκεπτικός. Όσοι τον πλησίασαν για να του μιλήσουν και να του ευχηθούν συλλυπητήρια τους απαντούσε με ένα απλό «ευχαριστώ».

Μετά τη λειτουργία ο Κώστας Καραμανλής, φανερά συγκινημένος, εκφώνησε τον επικήδειο για τον επιστήθιο φίλο του κρατώντας με δυσκολία τα δάκρυά του.

«Ήσουν πάντα εκεί. Σεμνά, διακριτικά αλλά με πίστη και αφοσίωση. Θα μας λείψεις. Θα μου λείψεις», είπε ο πρώην πρωθυπουργός κάνοντας τους πάντες να λυγίσουν στον Ιερό Ναό. «Αντιπροσώπευες ό,τι πιο γνήσιο υπάρχει. Στάθηκες όρθιος απέναντι στο ψέμα και τη συκοφαντία. Πάλεψες παλικαρίσια και δικαιώθηκες» τόνισε κατασυγκινημένος ο κ. Καραμανλής και συμπλήρωσε: «Ήσουν το φως. Και στο τέλος, το φως πάντα νικάει το σκοτάδι».

Μέσα από τον επικήδειο για τον φίλο του ο Κώστας Καραμανλής έστειλε πολιτικό μήνυμα για όσους πολέμησαν τον ίδιο και τους στενούς του συνεργάτες. Επέλεξε να το κάνει, εκφωνώντας ο ίδιος τον επικήδειο στον επί 30 χρόνια φίλο του, στενό του συνεργάτη και όπως είπε ο ίδιος, στον...«αδελφό», όπως τον χαρακτήρισε. Διεμήνυσε – έστω και εμμέσως – πως δεν ξεχνάει τη λάσπη που του έριξαν όταν ήταν πρωθυπουργός και τα χτυπήματα κάτω από τη μέση που είχαν στόχο να τον ανατρέψουν.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΟ ΕΠΙΚΗΔΕΙΟ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΑΓΓΕΛΟΥ

Σχετικές ειδήσεις