ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύσκεψη υπό τον Αλέξη Τσίπρα στο Μαξίμου για το προσφυγικό - Νέα κέντρα φιλοξενίας στη Πελοπόννησο

Σύσκεψη υπό τον Αλέξη Τσίπρα στο Μαξίμου για το προσφυγικό - Νέα κέντρα φιλοξενίας στη Πελοπόννησο

Το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταναστευτικής και Προσφυγικής Πολιτικής θα συνεδριάσει στις 10 το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης, στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Παράλληλα, την δημιουργία νέων κέντρων φιλοξενίας προσφύγων - μεταναστών στην περιφέρεια Πελοποννήσου εξήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, μετά το τέλος σύσκεψης στην Τρίπολη με τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη, και στελέχη της περιφέρειας.

«Τους χώρους θα τους καθορίσουμε σε συνεργασία με την περιφέρεια πρόσθεσε, ενώ το υπουργείο Εθνικής Άμυνας αναλαμβάνει τη δημιουργία αυτών των κέντρων φιλοξενίας -με βάση τις υποδείξεις και τα σχέδια της ίδιας της περιφέρειας- ως προς την σίτιση, τις συνθήκες υγιεινής και την υγειονομική φροντίδα σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας».

Ο Δημήτρης Βίτσας επανέλαβε ότι «πρέπει να υπάρχει ένας γενικός καταμερισμός, με βάση τη φέρουσα ικανότητα κάθε περιοχής αλλά και την ιστορία της και την οικονομική της δυνατότητα, ώστε να μην δημιουργηθεί υπέρμετρο βάρος σε μια περιοχή, όπως στην Ειδομένη. Θα φιλοξενήσουμε παντού πρόσφυγες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Βρισκόμαστε σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση, ώστε να προχωρήσουν γρήγορα οι διαδικασίες του ασύλου και από την επόμενη εβδομάδα να βλέπουμε να προχωράνε γρήγορα τις αιτήσεις. Το βασικό είναι να λειτουργήσει πλήρως η συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας» επανέλαβε.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας εξήρε την ετοιμότητα της περιφερείας Πελοποννήσου να συνδράμει στην αντιμετώπιση «του πατριωτικού και εθνικού ζητήματος» κατά τέτοιο τρόπο «ώστε μέσα από συναίνεση να ωφεληθούν και οι πρόσφυγες και η περιφέρεια... γιατί και η Ελλάδα πρέπει να αποδείξει, ότι παρ’ όλες τις δυσκολίες, ζητήματα αρχής και αξιών και μπορεί να τα βγάλει πέρα και να φανεί δυνατή, γιατί είμαστε και πλούσια και δυνατή χώρα σε όλα τα επίπεδα και κάποια στιγμή αυτό πρέπει να το κάνουμε φανερό σε όλο τον κόσμο».

Σχετικές ειδήσεις