ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Θεανώ Φωτίου ξαναχτυπά: «Δεν κόβουμε προνοιακά επιδόματα, εξορθολογίζουμε»

Η Θεανώ Φωτίου ξαναχτυπά: «Δεν κόβουμε προνοιακά επιδόματα, εξορθολογίζουμε»

Άλλη μία δήλωση μνημείο σουρεαλισμού από τη Θεανώ Φωτίου, η οποία προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, τη στιγμή που η κυβέρνηση έχει τσεκουρώσει αγρίως τα οικογενειακά και αναπηρικά επιδόματα.

«Δεν περικόπτουμε προνοιακά επιδόματα, αντίθετα εξορθολογίζουμε όλο το σύστημα», ανέφερε, σε δηλώσεις της, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, μετά την ομιλία της σε εκδήλωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.

Σύμφωνα, λοιπόν, με την κ. Φωτίου, ο σχεδιασμός του υπουργείου Εργασίας είναι να προχωρήσει στη δημιουργία ενιαίου φορέα, ο οποίος θα δίνει τα επιδόματα. «Θα δημιουργήσουμε ενιαίο σύστημα παρακολούθησης, όλα τα επιδόματα τα έχουμε βάλει σε ενιαία πληροφοριακή πλατφόρμα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης τόνισε, επίσης, ότι ο σχεδιασμός για το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης προχωράει κανονικά. Όπως είπε, αυτήν τη στιγμή, εφαρμόζεται σε 30 δήμους και αφορά, σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς, περίπου 60.000 ανθρώπους. Υπογράμμισε, δε, ότι το πρόγραμμα για το «κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης» θα εφαρμοστεί καθολικά, σε όλους τους δήμους της χώρας, από 1/1/2017. Γι' αυτόν τον σκοπό, η κυβέρνηση έχει εγγράψει στον προϋπολογισμό 900 εκατ. ευρώ, για το 2017.

Αυτό, όμως, που δεν διευκρίνισε η κ. Φωτίου είναι πως θα αντιμετωπίσει η κυβέρνηση τις αντιρρήσεις των δανειστών, οι οποίοι βλέπουν αυτά τα 900 εκατομμύρια ως "τρύπα" στον προϋπολογισμό του '17 και κατά συνέπεια δεν έχουν συμφωνήσει στους σχεδιασμούς της οικονομικού επιτελείου.

Σχετικές ειδήσεις