ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας στη Σύνοδο Κορυφής: Σεβαστείτε την εθνική μας κυριαρχία χωρίς απειλές

Τσίπρας στη Σύνοδο Κορυφής: Σεβαστείτε την εθνική μας κυριαρχία χωρίς απειλές

Ειδήσεις | Αλέξης Τσίπρας: Προσερχόμενος το μεσημέρι της Πέμπτης (15/12/2016) στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε την ανάγκη να βρεθεί λύση στη διένεξη με τους Θεσμούς.

«Είναι ώρα να κάνουμε μια υπέρβαση», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, μιλώντας στους δημοσιογράφους και πρόσθεσε: «Θα έχω την ευκαιρία να το συζητήσω με πολλούς συναδέλφους χωρίς απειλές και με σεβασμό στην κυριαρχία της κάθε χώρας».

Και πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας: «Πρέπει να συνεχίσουμε τις συζητήσεις έτσι ώστε να διατηρήσουμε τη σταθερότητα σε δύσκολους και ευαίσθητους καιρούς για την Ευρώπη στο σύνολό της. Πρέπει να διατηρήσουμε τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας αλλά την ίδια στιγμή να ξεπεράσουμε τις απειλές. Πρέπει επίσης να διατηρήσουμε την αλληλεγγύη και να πάρουμε γενναίες αποφάσεις προκειμένου να μοιραστούμε το βάρος και την ευθύνη. Συγχρόνως πρέπει να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους όλες οι πλευρές για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες και να αποφύγουμε τα εμπόδια, βελτιώνοντας τη θέση μας στο μέλλον».

Τι συζήτησαν νωρίτερα Τσίπρας - Μοσκοβισί

tsipras moscovici

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, κατά τη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Γάλλο Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων της ΕΕ, Πιερ Μοσκοβισί, ο τελευταίος είπε στον κ. Τσίπρα ότι μόνο μια χώρα θέτει θέμα για τα μέτρα κοινωνικής στήριξης που αποφάσισε η ελληνική κυβέρνηση.

Παράλληλα, όπως ανέφεραν οι ίδεις πηγές, ο κ. Μοσκοβισί εξέφρασε την πεποίθηση ότι αυτό παραβιάζει τη συμφωνία που, ούτως ή άλλως, προέβλεπε την άμεση εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος αμέσως μετά την πρώτη αξιολόγηση.

Τέλος, ο κ. Μοσκοβισί, «επαναδιατύπωσε στον πρωθυπουργό την εκτίμηση ότι είναι δικαίωμα της ελληνικής κυβέρνησης, καθώς δεν έχει καμιά επίπτωση στους στόχους της Συμφωνίας η κοινωνική αναδιανομή της υπεραπόδοσης των εσόδων».

Διαβάστε εδώ όλες τις ειδήσεις για τον Αλέξη Τσίπρα

Σχετικές ειδήσεις