ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκουρλέτης κατά Χατζηδάκη: Η ΝΔ είναι το όχημα για το σκότωμα της περιουσίας της ΔΕΗ

Σκουρλέτης κατά Χατζηδάκη: Η ΝΔ είναι το όχημα για το σκότωμα της περιουσίας της ΔΕΗ

Ειδήσεις | Πάνος Σκουρλέτης: Στην αντεπίθεση πέρασε τη Δευτέρα (27/03/2017) ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης μετά τις επικρίσεις του αντιπροέδρου της ΝΔ, Κωστή Χατζηδάκη για τους κυβερνητικούς χειρισμούς ως προς το θέμα της ΔΕΗ.

«Η Νέα Δημοκρατία όσο μιλάει, εκτίθεται. Ο κ. Χατζηδάκης είναι πλήρως αποκαλυπτικός για το ρόλο του κόμματός του. Φθάνει στο σημείο να ζητά την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ, ζήτημα που δεν το θέτουν ούτε καν οι ίδιοι οι δανειστές, παραδίδοντας έτσι, τα δίκτυα της χώρας, ένα φυσικό μονοπώλιο, σε ιδιώτες. Σημειωτέον, η ΔΕΗ από το συγκεκριμένο σχέδιο, που ήδη υλοποιείται και διασφαλίζει το δημόσιο χαρακτήρα των δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας, θα εισπράξει περί τα 700 εκατομμύρια ευρώ», δήλωσε ο κ. Σκουρλέτης.

Και πρόσθεσε: «Ψεύδεται ή έχει άγνοια, ο κ. Χατζηδάκης, όταν ισχυρίζεται ότι οι δημοπρασίες ηλεκτρικού ρεύματος (ΝΟΜΕ) είναι δωρεάν. Μακάρι το σχέδιο για πώληση των πάντων, που υποστηρίζει το κόμμα του, να απέφερε στη ΔΕΗ όσα θα εισπράξει από τις δημοπρασίες ΝΟΜΕ».

«Το συμπέρασμα είναι ένα. Η ΝΔ είναι το όχημα για το σκότωμα της περιουσίας της ΔΕΗ, προς όφελος επιχειρηματικών συμφερόντων εγχώριων και ευρωπαϊκών. Η ΔΕΗ έχει όλες τις προϋποθέσεις να παραμείνει ισχυρή εταιρία στην νέα ανταγωνιστική αγορά που διαμορφώνεται, αρκεί να μην υπονομεύεται», κατέληξε ο υπουργός Εσωτερικών.

Σημειώνεται πως η διαμάχη Σκουρλέτη – Χατζηδάκη προέκυψε έπειτα από το άρθρο του υπουργού Εσωτερικών στην «Εφημερίδα των Συντακτών», με το οποίο ο ίδιος εξέφραζε ρητά τη διαφωνία με την εκχώρηση τμημάτων της ΔΕΗ σε ιδιώτες, στο πλαίσιο της συμφωνίας Ελλάδας – δανειστών, για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης.

Σχετικές ειδήσεις