ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τζανακόπουλος: Η επίσκεψη Μακρόν σηματοδοτεί το πέρασμα της Ελλάδας στην επόμενη ημέρα

Τζανακόπουλος: Η επίσκεψη Μακρόν σηματοδοτεί το πέρασμα της Ελλάδας στην επόμενη ημέρα

Επίσκεψη Μακρόν | Ειδήσεις: «Το μέλλον της Ευρώπης και η ανάγκη για μεταρρύθμιση της Ευρωζώνης σε δημοκρατική κατεύθυνση, οι επενδύσεις και η πορεία προς την τρίτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος θα βρεθούν στο τραπέζι της συζήτησης, κατά τη συνάντηση που θα έχουν το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν», όπως είπε την Πέμπτη (07/09/2017) ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος,Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Alpha 98,9», ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε πως η επίσκεψη του Γάλλου προέδρου «σηματοδοτεί το πέρασμα της Ελλάδας στην επόμενη μέρα, που οδηγεί στην έξοδο από την κρίση».

«Από τη στιγμή που ολοκληρώθηκε η δεύτερη αξιολόγηση, με την προκαταρκτική συμφωνία για το χρέος, με την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές, με τους ρυθμούς ανάπτυξης που έχουν σημειωθεί από το 2017 και μετά, δημιουργείται σε όλους πλέον η αίσθηση ότι η Ελλάδα βαδίζει προς το τέλος του προγράμματος και σε μια επόμενη μέρα η οποία βρίσκεται πέρα από τα μνημόνια, σε μια επόμενη μέρα που οδηγεί στην έξοδο από την κρίση. Αυτό σηματοδοτεί ο Γάλλος πρόεδρος με την επίσκεψη του στην Αθήνα και ακριβώς γι' αυτό τον λόγο επιλέγει την Ελλάδα για να ξεκινήσει τη μεγάλη συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης. Νομίζω ότι αυτό συνολικά δείχνει ότι βρισκόμαστε στο τέλος μιας δύσκολης πορείας», υπογράμμισε – μεταξύ άλλων – ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά για το πρόγραμμα του Εμανουέλ Μακρόν στην Αθήνα

Δείτε εδώ ποιοι δρόμοι θα είναι κλειστοί στο κέντρο της Αθήνας

Σχετικές ειδήσεις