ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζαχαριάδης: O ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε ποτέ σχέδιο να βγει εκτός ευρώ

Ζαχαριάδης: O ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε ποτέ σχέδιο να βγει εκτός ευρώ

«Δεν είχαμε ποτέ σχέδιο να βγούμε εκτός ευρώ» δήλωσε ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης με αφορμή τις αποκαλύψεις του Φρανσουά Ολάντ για τύπωμα δραχμών στη Ρωσία, αφήνοντας στο παρελθόν την προεκλογική τοποθέτηση Τσίπρα ότι «το ευρώ δεν είναι φετίχ».

Ο κ. Ζαχαριάδης δήλωσε δε ότι ραχοκοκαλιά του κόμματος είναι «η παραδοσιακή» και όχι οι μεταγραφές από άλλες παρατάξεις όπως το ΠΑΣΟΚ.

«Και από ιδρύσεως του που ήταν κόμμα του 5% ο ΣΥΡΙΖΑ, και οι πολιτικοί πρόγονοί του, δεν όταν ποτέ υπέρ της διάλυσης και της αποσάθρωσης της ευρωζώνης, υπέρ μιας αντίληψης ότι η σωτήρια είναι η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα... Εμείς θέλουμε επανίδρυση της Ευρώπης. Στόχος μας να προσπαθήσουμε με άλλες δυνάμεις να κάνουμε μια προσπάθεια για μια διαφορετική και καλύτερη Ευρώπη» τόνισε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ την Παρασκευή μέσω του ΣΚΑΪ.

Η κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκη Κεραμέως τόνισε ότι στο 1ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ο Τσίπρας έκανε διακηρύξεις για κατάργηση μνημονίων και των συνοδευτικών τους μέτρων. «Είχαν ριζικά αντίθετη θέση (με τη σημερινή) για το ευρώ». «Χαιρόμαστε που δεν έγινε το μοιραίο, αλλά υπήρχαν πολλές ενδείξεις ότι υπήρχε ένα σχέδιο σε σχέση με το ευρώ» πρόσθεσε η βουλευτής.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι χρεώνεται τα ψέματα και το διχασμό που καλλιέργησε στον ελληνικό λαό. «Όχι μόνο εφαρμόζει και ψηφίζει το τρίτο μνημόνιο με πολύ σκληρές περικοπές, αλλά και φέρνει κοντά του πολύ σημαντικούς υπουργούς προηγούμενων μνημονίων ζητώντας τους να παίξουν ρόλο στον ΣΥΡΙΖΑ. Η κυβέρνηση εφαρμόζει το πιο σκληρό νεοφιλελεύθερο και συστημικό πρόγραμμα μοιράζει φτώχεια.

Ο κ. Χρηστίδης πρόσθεσε ειρωνικά ότι «διεύρυνση είναι ο Φώτης Κουβέλης που έσερνε τα εξ αμάξης στον κ. Ζαχαριάδη, και απόλυτη διεύρυνση ο Πάνος Καμμένος που στο συνέδριο φώναζε ‘’συντρόφισσες και σύντροφοι’’».

Σχετικές ειδήσεις