ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απαγορεύουν οι γιατροί στον πρωθυπουργό να ταξιδέψει στις Βρυξέλλες

Απαγορεύουν οι γιατροί στον πρωθυπουργό να ταξιδέψει στις Βρυξέλλες

«Χωρίς πρωθυπουργό» θα παραμείνει για ακόμη λίγο η χώρα, αφού ο Αντώνης Σαμαράς θα πρέπει να παραμείνεισε ακινησίαστο σπίτι του για μια εβδομάδα, σύμφωνα με τον θεράπων ιατρό του Πάνο Θεοδοσιάδη.

Ο καθηγητής, κ. Πάνος Θεοδοσιάδης, ο οποίος διενήργησε τη χειρουργική επέμβαση, εξέτασε σήμερα εκ νέου τον ασθενή.

Σε συνέντευξη τύπου το πρωί ο κ. Θεοδοσιάδης είπε ότι η μετεγχειρητική πορεία του Αντώνη Σαμαρά κρίνεται ικανοποιητική από χθες.

«Ο πρωθυπουργός δέχεται συνεργάτες του όμως δεν μπορεί να ταξιδέψει λόγω της βαρύτητας του περιστατικού που απαιτεί αποθεραπεία και ακινησία. Δεν μπορεί να μπει σε αεροπλάνο γιατί στην απογείωση και την προσγείωση υπάρχει αλλαγή στην ατμοσφαιρική πίεση μέσα στο αεροπλάνο και αυτό είναι άκρως επικίνδυνο για το μάτι. Μάλιστα ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να ταξιδέψει ούτε οδικώς γιατί ο δρόμος περνάει μέσα από τις Άλπεις και εκεί αλλάζει πάλι το υψόμετρο και η ατμοσφαιρική πίεση» ανέφερε ο κ. Θεοδοσιάδης.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι θεράποντες γιατροί δεν επιτρέπουν στον Αντώνη Σαμαρά τις αεροπορικές μετακινήσεις για τον επόμενο μήνα, μετά από τις εξετάσεις στις οποίες τον υπέβαλαν.

Μάλιστα έχουν απευθύνει αυστηρές συστάσεις στον πρωθυπουργό να αποφύγει ακόμη και τις περιττές οδικές μετακινήσεις τουλάχιστον τις πρώτες ημέρες.

Ο κ. Σαμαράς είχε χθες προγραμματισμένη οφθαλμολογική εξέταση, κατά την οποία διαπιστώθηκε αρχόμενη αποκόλληση αμφιβληστροειδούς και αποφασίστηκε η χειρουργική της αντιμετώπιση.

Η επέμβαση έγινε από τον Διευθυντή της Β´ Πανεπιστημιακής Οφθαλμολογικής Κλινικής του Αττικού Δημοσίου Νοσοκομείου Δυτικής Αττικής, Πάνο Θεοδοσιάδη.

Με τον πρωθυπουργό επικοινώνησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος και του ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση, καθώς και ο πρώην Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ευχόμενος περαστικά και γρήγορη αποκατάσταση της υγείας του.

Τις ευχές της για πλήρη αποκατάσταση της υγείας του απέστειλε και η γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

«Εύχομαι περαστικά και πλήρη αποκατάσταση της υγείας σας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης

Σοκ: Στο νοσοκομείο ο Αντώνης Σαμαράς

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η χειρουργική επέμβαση του πρωθυπουργού