ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η χειρουργική επέμβαση του πρωθυπουργού

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η χειρουργική επέμβαση του πρωθυπουργού

Ο Αντώνης Σαμαράς θα παραμείνει στο «Αττικόν» μέχρι και τη Δευτέρα-Αύριο θα αποφασιστεί αν μπορεί να ταξιδέψει στις Βρυξέλλες

Ο κ. Σαμαράς είχε χθες προγραμματισμένη οφθαλμολογική εξέταση, κατά την οποία διαπιστώθηκε αρχόμενη αποκόλληση αμφιβληστροειδούς και αποφασίστηκε η χειρουργική της αντιμετώπιση.

Η επέμβαση έγινε από τον Διευθυντή της Β´ Πανεπιστημιακής Οφθαλμολογικής Κλινικής του Αττικού Δημοσίου Νοσοκομείου Δυτικής Αττικής, Πάνο Θεοδοσιάδη.

Με τον πρωθυπουργό επικοινώνησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος και του ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση, καθώς και ο πρώην Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ευχόμενος περαστικά και γρήγορη αποκατάσταση της υγείας του.

Τις ευχές της για πλήρη αποκατάσταση της υγείας του απέστειλε και η γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

«Εύχομαι περαστικά και πλήρη αποκατάσταση της υγείας σας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε χθες το πολιτικό του γραφείο

«Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς υποβλήθηκε σήμερα σε προγραμματισμένη οφθαλμολογική εξέταση από τον Διευθυντή της Β/ Πανεπιστημιακής Οφθαλμολογικής Κλινικής του Αττικού Δημοσίου Νοσοκομείου Δυτικής Αττικής, κ. Πάνο Θεοδοσιάδη.

Διαπιστώθηκε αρχόμενη αποκόλληση αμφιβληστροειδούς και αποφασίστηκε η χειρουργική της αντιμετώπιση.

Η επέμβαση θα πραγματοποιηθεί αύριο το πρωί από τον κ. Θεοδοσιάδη στο Αττικό Νοσοκομείο».

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, δύο στα τρία περιστατικά αποκόλλησης αμφιβληστροειδούς εμφανίζονται σε μύωπες ανεξαρτήτως ηλικίας υπάρχει όμως ιστορικό της νόσου και χωρίς μυωπία, σε ηλικιωμένα άτομα.

Ο κ. Σαμαράς έφτασε στο "Αττικόν" λίγο μετά τις 09:00 το πρωί. Λίγο νωρίτερα είχαν φτάσει ο νέος υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου καθώς και ο Άκης Γεροντόπουλος.

Η επέμβαση ξεκίνησε στις 09.45 και διήρκησε περίπου δύο ώρες. Ο Πρωθυπουργός υποβλήθηκε σε ολική νάρκωση.

Ο ίδιος ο κ. Σαμαράς επιθυμεί να βγει σήμερα από το νοσοκομείο ωστόσο οι γιατροί θέλουν να παραμείνει άλλες 24 ώρες για προληπτικούς λόγους.

Αύριο το μεσημέρι θα αποφασίσουν οι γιατροί αν τελικά ο Πρωθυπουργός μπορεί να ταξιδέψει αεροπορικώς στις Βρυξέλλες, προκειμένου να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής.

Στενοί του συνεργάτες δεν αποκλείουν ακόμη και το ενδεχόμενο οδικής μετάβασης στη βελγική πρωτεύουσα.

Το Ιατρικό ανακοινωθέν

Ο πρωθυπουργός υποβλήθηκε σε χειρουργική αποκατάσταση υπο γενική αναισθησία. Η επέμβαση πραγματοποιήθηκε επιτυχώς απο τη χειρουργική ομάδα της β' πανεπιστημιακής οφθαλμολογικής κλινικής. Ο πρωθυπουργός ανένηψε καλώς και θα παραμείνει στο νοσοκομείο μας για τη συνήθη μετεγχειρητική παρακολούθηση.

Ο Πρωθυπουργός θα παραμείνει στο νοσοκομείο μέχρι και την Δευτέρα δήλωσε ο θεράπων ιατρός του Παναγιώτης Θεοδοσιάδης και πρόσθεσε «αύριο θα μπορέσουμε να πούμε περισσότερα για το αν θα μπορέσει να ταξιδέψει στις Βρυξέλλες».

Διαβάστε επίσης:

Σοκ: Στο νοσοκομείο ο Αντώνης Σαμαράς

Ευχές μέσω Twitter ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο νοσοκομείο ο Σαμαράς!