ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έρευνες για το «μαύρο πολιτικό χρήμα»

Έρευνες για το «μαύρο πολιτικό χρήμα»

Το σύνολο των εξοπλιστικών προγραμμάτων που «έτρεξαν» μετά το 2000, αλλά και σημαντικά δημόσια έργα ελέγχονται από τη Δικαιοσύνη.

Οι Εισαγγελικές και δικαστικές αρχές να εκφράζουν αισιοδοξία ότι για ορισμένους πρώην υπουργούς βρίσκονται πολύ κοντά στο να τους συνδέσουν με παράνομες πληρωμές και να δρομολογήσουν την παραπομπή τους για την πολιτική διαφθορά.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα εφημερίδας, αυτό ενισχύεται από παράλληλες έρευνες που διενεργούνται στη Γερμανία και κυρίως από την Εισαγγελία της Βρέμης. Παράλληλους ελέγχους πραγματοποιεί το ΣΔΟΕ όσον αφορά την περιουσιακή κατάσταση πολιτικών προσώπων για τα οποία έχει δοθεί εισαγγελική παραγγελία για εξονυχιστικούς ελέγχους της περιουσίας τους και των λογαριασμών τους.

Ήδη ένα πόρισμά του που αφορά την περιουσιακή κατάσταση του πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου διαβιβάστηκε στην επικεφαλής των εισαγγελέων Διαφθοράς, Ελένη Ράικου και αξιολογείται, σύμφωνα με την εφημερίδα, από την εισαγγελέα Πόπη Παπανδρέου που χειρίζεται ή έχει χειριστεί στο παρελθόν- πολλές από τις σοβαρότερες συμβάσεις των εξοπλιστικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του δημοσιεύματος, από κλιμάκιο του ΣΔΟΕ ερευνήθηκαν λογαριασμοί της συζύγου του πρώην υπουργού -μεταξύ των οποίων και ποσό 2 εκατ. ευρώ που εντοπίστηκε στη λίστα Λαγκάρντ- και ήδη έχουν κληθεί για εξηγήσεις τόσο ο πρώην υπουργός όσο και σύζυγός του.

Διαβάστε επίσης:

Σειρά για τους Μαντέλη, Παπαντωνίου και Καρχιμάκη

Ο Μ. Καρχιμάκης κατηγορούμενος για τις υποκλοπές

Το ΣΔΟΕ στέλνει τον Γιάννο στον εισαγγελέα!

Στο εδώλιο και ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Τάσος Μαντέλης

«Τα χρήματα από τις μίζες είναι πολύ περισσότερα από τα 57 εκατ. ευρώ»

«Για τις μίζες στα εξοπλιστικά κάθε Έλληνας χρεώθηκε με 60.000 ευρώ!»

«Χειρότερη και από του Άκη η σύμβαση του Γιάννου για τα υποβρύχια»

Οι «ανοιχτοί λογαριασμοί» του Γιάννου με τη Δικαιοσύνη