ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Μ. Καρχιμάκης κατηγορούμενος για τις υποκλοπές

Ο Μ. Καρχιμάκης κατηγορούμενος για τις υποκλοπές

-Αιφνιδιαστικός έλεγχος στο σπίτι και στο γραφείο του πρώην βουλευτή.

-Καλείται για εξηγήσεις στον ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση των υποκλοπών και του σχεδίου δολοφονίας κατά του Κ. Καραμανλή

Φωτιά στο πολιτικό σκηνικό βάζει η κλήση σε απολογία για ηθική αυτουργία σε παραβίαση απορρήτου μυστικών της πολιτείας του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Καρχιμάκη.

Η εν λόγω δικαστική εξέλιξη συνδέεται με την υπόθεση των υποκλοπών που έχει συνενωθεί με τη δικογραφία για το αποκαλούμενο σχέδιο δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 3ος τακτικός ανακριτής Δημήτρης Φούκας έχει καλέσει σε απολογία για ηθική αυτουργία σε παραβίαση απορρήτου μυστικών της πολιτείας τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Καρχιμάκη, ενώ ο φερόμενος ως φυσικός αυτουργός της πράξης έχει ήδη απολογηθεί. Πρόκειται για υπάλληλο της ΕΥΠ η οποία αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους. Η δίωξη στηρίζεται σε αναφορά που έχει συντάξει υπάλληλος της ΕΥΠ στην οποία μεταξύ άλλων ισχυρίζεται ότι η συνάδελφός της τροφοδοτούσε με απόρρητα έγγραφα τον κ. Καρχιμάκη. Η ίδια πάντως, απολογούμενη αρνήθηκε τις κατηγορίες.

Όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί σε βάρος του Μιχάλη Καρχιμάκη «στην Αθήνα εντός του έτους 2005 με πρόθεση πρoκάλεσε τη συγκατηγορούμενή του Α.Π να του παραδώσει αντίγραφα εγγράφων με πληροφορίες για την ασφάλεια και τις εξωτερικές σχέσεις της χώρας , που επιβάλλεται να κρατηθούν απόρρητα έναντι άλλων κυβερνήσεων..».

Σε ο, τι αφορά το σκέλος των υποκλοπών σύμφωνα με πληροφορίες ο ανακριτής έχει στα χέρια του κατάθεση προσώπου, το οποίο έχει κατονομάσει έναν αλλοδαπό ο οποίος φέρεται να είχε διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην υπόθεση και περιλαμβάνεται στον κύκλο των υπόπτων.

Το πρόσωπο αυτό, σύμφωνα με τη μαρτυρία, βρέθηκε στη χώρα μας για μεγάλο χρονικό διάστημα και τώρα αναζητείται (αν είναι ακόμα στην Ελλάδα και τα στοιχεία της ταυτότητας του). Ο ανακριτής έχει προχωρήσει σε άρση τηλεφωνικού απορρήτου και από τα αποτελέσματα προκύπτει ότι πρόσωπα που βρίσκονται στο στόχαστρο της έρευνας συνομιλούν ακόμα για το θέμα των υποκλοπών του 2005. Όλα τα στοιχεία αυτά θα αξιολογηθούν. Επίσης προτίθεται να στείλει νέο αίτημα στο Μέριλαντ των ΗΠΑ για τα καρτοκινητά-σκιές που εμπλέκονται στην υπόθεση συμπεριλαμβάνοντας τα νέα στοιχεία. Το προηγούμενο αίτημα δεν έχει απαντηθεί.

Διαβάστε επίσης:

Εταιρεία-μυστήριο πίσω από την κατασκοπεία

Σύνδεση τηλεφωνικών υποκλοπών με το σχέδιο δολοφονίας Καραμανλή

Ο λαός στο πλευρό Καραμανλή!

Δικαιοσύνη: Με σχέδιο η πτώση της κυβέρνησης Καραμανλή

«Βάσιμες οι καταγγελίες για το σχέδιο δολοφονίας του Καραμανλή»!

Το χρονικό των πολιτικών παρακολουθήσεων

«Οι δηλώσεις Πάγκαλου βάζουν την Ευρώπη στα παιχνίδια κατασκοπείας»

Αντιδράσεις για τις δηλώσεις του Πάγκαλου γύρω από τις παρακολουθήσεις

Όταν ο κ. Θ. Πάγκαλος ανοίγει το «καπάκι»

Τα Ίμια, ο Σημίτης, ο Πάγκαλος και οι Αμερικανοί