ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπαδημούλης: Θα ζητήσω έρευνα για το ναυάγιο στο Φαρμακονήσι

Παπαδημούλης: Θα ζητήσω έρευνα για το ναυάγιο στο Φαρμακονήσι

Τη διενέργεια έρευνας σχετικά με τις καταγγελίες των επιζησάντων μεταναστών για την τραγωδία στο Φαρμακονήσι θα ζητήσει, όπως προανήγγειλε, από το Συμβούλιο της Ευρώπης ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

«Αυτό που έπρεπε να έχει διαταχθεί από χθες είναι δικαστική έρευνα με αυτεπάγγελτη πρωτοβουλία», είπε μιλώντας στο Alpha 9.89.

Παράλληλα, ο κ. Παπαδημούλης επιτέθηκε στον υπουργό Ναυτιλίας, Μιλιτιάδη Βαρβιτσιώτη, για τις επίμαχες δηλώσεις του.

«Ο κ.Βαρβιτσιώτης, αντί να κάνει αυτές τις απαράδεκτες δηλώσεις, ότι δήθεν το Συμβούλιο της Ευρώπης υπηρετεί πολιτικές σκοπιμότητες, θα έπρεπε και ο ίδιος να έχει διατάξει έρευνα. Ο κ. Μούιζνιεκς, ο Επίτροπος για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, που έκανε αυτή τη σκληρή δήλωση, είναι ένας συντηρητικός πολιτικός και δεν έχει καμία σχέση με την Αριστερά. Παρά ταύτα ο κ. Βαρβιτσιώτης βρήκε ότι η δήλωσή του υπηρετεί σκοπιμότητες. Όσο είναι αναγκαίο να φυλάει κανείς τα σύνορά του, όσο είναι αναγκαίο να πιέζει την Τουρκία για όλες εκείνες τις καραβιές ανθρώπων που κατευθύνονται παράνομα μέσω της Ελλάδας στην Ευρώπη, όσο είναι αναγκαίο να ζητά πραγματική αλληλεγγύη από την Ευρώπη, άλλο τόσο πρέπει να είμαστε άνθρωποι και να προστατεύουμε την ανθρώπινη ζωή», δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε επίσης:

Στους πρόσφυγες ρίχνει το φταίξιμο για τον πνιγμό τους ο Βαρβιτσιώτης

Επείγουσα έρευνα για την τραγωδία στο Φαρμακονήσι ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Διεθνής Αμνηστία: Διεξοδική έρευνα για τους θανάτους στο Φαρμακονήσι

Φαρμακονήσι: Το Λιμενικό διαψεύδει τις καταγγελίες των λαθρομεταναστών

Διεθνής κατακραυγή για τους θανάτους στο Αιγαίο