ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Προς «ναυάγιο» η υποψηφιότητα Καρυπίδη

ΣΥΡΙΖΑ: Προς «ναυάγιο» η υποψηφιότητα Καρυπίδη

Αμηχανία και προβληματισμός επικρατεί στην Κουμουνδούρου μετά το σάλο για την υποψηφιότητα του Θεόδωρου Καρυπίδη στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Ο κ. Καρυπίδης βρέθηκε στο στόχαστρο μετά τις δηλώσεις του για τη ΝΕΡΙΤ, αλλά και τη συνέντευξή του με τον Ηλία Κασιδιάρη τον οποίο κάλεσε μάλιστα σε συνέντευξη στο στούντιο της εκπομπής που παρουσιάζει.

Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ που θα λάμβανε τις τελικές αποφάσεις αναβλήθηκε για σήμερα, εν αναμονή της επιστροφής του προέδρου Αλέξη Τσίπρα από την Κεφαλονιά προκειμένου να εξετασθεί το θέμα διεξοδικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η υποψηφιότητα Καρυπίδη βαίνει προς «ναυάγιο» μετά τις αντιδράσεις και τα αιχμηρά σχόλια από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Η αναβολή της συνεδρίασης της Πολιτικής γραμματείας που ήταν προγραμματισμένη για χθες και η πραγματοποίησή της σήμερα, με το πρόσχημα ότι ο Αλέξης Τσίπρας βρισκόταν στην Κεφαλονιά, είναι ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρωτίστως για την υποψηφιότητα Καρυπίδη και δευτερευόντως για την υποψηφιότητα Βουδούρη.

Μετά τα δύο μέλη της Πολιτικής Γραμματείας Πέτρο Λάμπρο και Μάνια Μπαρσέφσκι που τάχθηκαν χθες υπέρ της αντικατάστασης του Θ. Καρυπίδη, στην ίδια γραμμή εμφανίστηκε χθες και η Αριστερή Πλατφόρμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν στη σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, ενώ νωρίτερα θα υπάρξει συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με στενούς του συνεργάτες.

Πληροφορίες από την Κουμουνδούρου επιμένουν πως η αντικατάσταση του κ. Καρυπίδη έχει «κλειδώσει».

Διαβάστε επίσης:

«Πόλεμος» ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ για τον Καρυπίδη

Σκληρή απάντηση της Αμερικανοεβραϊκής Επιτροπής στις αναφορές Καρυπίδη

«Βέλη» Τατσόπουλου στον ΣΥΡΙΖΑ: Έτσι δεν ανοίγετε ούτε μπακάλικο!

Καρυπίδης: Απαράδεκτη η συσχέτισή μου με ρατσιστικά μορφώματα