ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χατζηδάκης:Έχουμε κληθεί να κάνουμε παγκόσμιο ρεκόρ μεταρρυθμίσεων

Χατζηδάκης:Έχουμε κληθεί να κάνουμε παγκόσμιο ρεκόρ μεταρρυθμίσεων

Το «νέφος» της αμφιβολίας, το οποίο υπάρχει γύρω από τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα και γύρω από της εκτιμήσεις της τρόικα για την Ελλάδα, δεν είναι βοηθητικό για την προσπάθεια που καταβάλει η χώρα.

Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κ. Χατζηδάκης στη συνάντηση που διοργάνωσε το περιοδικό «Le Nouvel Observateur» στην Αθήνα με θέμα «Τολμήστε για τη Δημοκρατία». Ο υπουργός σημείωσε, ότι η Ελλάδα έχει κληθεί να κάνει ένα πανευρωπαϊκό ή ακόμα περισσότερο, παγκόσμιο ρεκόρ διαρθρωτικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων.

«Προφανώς, αν θέλει κανείς να είναι δίκαιος με αυτή τη χώρα, θα αναγνωρίσει ότι έχει κάνει πάρα πολλά που σίγουρα ξεπερνούσαν τη φαντασία πολλών αναλυτών. Ωστόσο, πρέπει να γίνουν ακόμη, μια σειρά από παρεμβάσεις και κάποιες τις ετοιμάζουμε εμείς στο δικό μας υπουργείο, σε σχέση με την αγορά των προϊόντων, σε συνεργασία με τον ΟΟΣΑ. Για να απελευθερωθεί η αγορά και να πέσουν οι τιμές. Και αυτή είναι μία αλλαγή φιλολαϊκή, που συναντά αντιδράσεις από ορισμένες ομάδες υπερπροστατευμένες. Αλλά και αυτές οι ομάδες πρέπει να συμβάλουν στη συνολικότερη εθνική προσπάθεια» υπογράμμισε ο κ Χατζηδάκης.

09AA525FA0CC5ADE4F45414E81ACFA1B

Επανέλαβε τη σημασία που πρέπει να δοθεί για την αποκατάσταση της ρευστότητας στην αγορά και σε ότι αφορά στις δημοσκοπήσεις σχολίασε ότι «ήμασταν μέχρι πρότινος μια μονάδα μπροστά, τώρα, μπορεί η ΝΔ να είναι μια μονάδα πίσω σε κάποιες δημοσκοπήσεις. Οι δημοσκόποι θα πουν ότι στο μέσο μιας προσπάθειας κυβερνητικής, δύσκολης, όταν το κυβερνητικό κόμμα είναι 1 και 2 και 3 μονάδες πίσω στις δημοσκοπήσεις, στο τέλος κερδίζει. Επομένως, εγώ δεν έχω κανένα λόγο να ανησυχώ σε σχέση με τις προοπτικές».

Διαβάστε επίσης:

«Η Ευρώπη χρειάζεται ένα άλμα για να πείσει»

«Έως τον Μάιο η ΕΕ να πει πιο πρωτότυπα πράγματα στους πολίτες της»

Σαμαράς: Η χώρα ξαναβρίσκει το δρόμο της