ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προτείνουν στον Π. Μπαλτάκο να δημιουργήσει νέο κόμμα

Προτείνουν στον Π. Μπαλτάκο να δημιουργήσει νέο κόμμα

Στελέχη από όλες τις πλευρές της δεξιάς «βλέπουν» τον πρώην γενικό γραμματέα της κυβέρνησης, ως τον άνθρωπο που μπορεί να ηγηθεί μιας πραγματικά φιλελεύθερης δημοκρατικής παράταξης

Έντονες πολιτικές αντιδράσεις εξακολουθεί να προκαλεί η δημοσιοποίηση περιεχομένου συζήτησης του πρώην γενικού γραμματέα της κυβέρνησης, κ. Π. Μπαλτάκου με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη.

Πλην, όμως, των αντιδράσεων αυτών, καλά πληροφορημένες πηγές του newsbomb.gr αναφέρουν ότι η αποχώρηση του κ. Μπαλτάκου από την κυβέρνηση προκαλεί και εντονότατες «ζυμώσεις» στους κόλπους του συνόλου της δεξιάς παράταξης και όχι μόνο…

Γι’ αυτό και δεν πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο, πολύ σύντομα οι εξελίξεις αυτές να πάρουν τη μορφή χιονοστιβάδας, αλλά σε καθαρά πολιτικό επίπεδο…

Ο λόγος είναι ότι αρκετά στελέχη που σχετίζονται με το χώρο της δεξιάς και εκφράζουν όλες τις τάσεις, εισηγούνται στον πρώην γραμματέα της κυβέρνησης να μην μείνει με τα χέρια δεμένα, αφού είναι σαφές ότι γνωρίζει όσο κανένας άλλος, όλες τις πτυχές του τρόπου λειτουργίας της Νέας Δημοκρατίας, αλλά να βγει μπροστά και να περάσει στην αντεπίθεση.

Να βγει μπροστά και να ηγηθεί της δημιουργίας ενός νέου πολιτικού σχήματος, το οποίο θα έχει ένα και μόνο στόχο και σκοπό. Να καταφέρει να ενώσει τα κομμάτια της «πατριωτικής δεξιάς» που η αλήθεια είναι ότι τα τελευταία χρόνια έχουν διασκορπιστεί σε μικρούς πολιτικούς σχηματισμούς.

Οι εισηγήσεις που δέχεται ο κ. Μπαλτάκος είναι πολλές και από όλο το φάσμα των τάσεων που κυριαρχούν στο εσωτερικό της γαλάζιας παράταξης. Από τους ανήκοντες στο λεγόμενο «καραμανλικό» μπλοκ μέχρι τους αποκαλούμενους «μητσοτακικούς», καθώς επίσης και από στελέχη της παράταξης με ιδιαίτερο πολιτικό βάρος, οι οποίοι όμως αποχώρησαν από την ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά, είτε γιατί το κόμμα απώλεσε τον αρχικό αντιμνημονιακό του χαρακτήρα, είτε γιατί απομακρύνθηκε από τις αρχές της πατριωτικής δεξιάς.

Δεν είναι τυχαίο ότι μετά την είσοδο της ΝΔ στον αστερισμό της διακυβέρνησης, πολλά από τα ιστορικά στελέχη του κόμματος που γαλουχήθηκαν στην πατριωτική δεξιά που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, αποχώρησαν και επέλεξαν μοναχικούς δρόμους θεωρώντας πως η παράταξη έχασε την βασική πολιτική της ταυτότητα. Αρκετοί από αυτούς, μάλιστα, κατηγόρησαν τον Αντώνη Σαμαρά για αδικαιολόγητη υποχωρητικότητα σε Εθνικά Θέματα και στις πιέσεις των δανειστών, για κακώς νοούμενη αλλαγή πλεύσης προς το «κέντρο» και για ιδεολογική διάβρωση λόγω της συγκυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ.

Με δεδομένο ότι ο κ. Μπαλτάκος είχε και έχει άριστες σχέσεις με τις περισσότερες τάσεις στο χώρο της Δεξιάς, δεν είναι λίγοι αυτοί που τον προτρέπουν με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις, να αδράξει την ευκαιρία και να βγει μπροστά προκειμένου να ενώσει τα κομμάτια από το πάζλ της παράταξης που βρίσκονται διασκορπισμένα σε μικρούς πολιτικούς σχηματισμούς.

Το τι ακριβώς θα γίνει δεν μένει παρά να περιμένουμε να το δούμε στο προσεχές μέλλον…

Πάντως, ασφαλείς πληροφορίες του newsbomb.gr αναφέρουν ότι αυτή την περίοδο ο κ. Τάκης Μπαλτάκος ενδιαφέρεται να επιστρέψει στην ενεργό επαγγελματική του δράση από τη θέση του μαχόμενου δικηγόρου…

Διαβάστε επίσης:

«Εγώ είμαι ΝΔ, δεν πρόκειται να πω κάτι εναντίον του κόμματός μου»

Ενώπιον του εισαγγελέα ο Τ. Μπαλτάκος για το επίμαχο βίντεο

Σαμαράς: Δεν ξέρω ποιούς έχει παγιδεύσει η Χ.Α.!

Πότε οι «κασέτες» ρίχνουν κυβερνήσεις