ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ 4.9% δείχνει νέα δημοσκόπηση

Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ 4.9% δείχνει νέα δημοσκόπηση

Προβάδισμα 4,9 μονάδων του ΣΥΡΙΖΑ, έναντι της ΝΔ, δείχνει νέα δημοσκόπηση της «Metron Analysis» που δημοσιεύει αύριο (18/10) η εφημερίδα «Παραπολιτικά».

Παράλληλα, το 32% των ερωτηθέντων θεωρεί καταλληλότερο πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά, το 18% τον Αλέξη Τσίπρα και το 36% απαντά «Κανέναν», ενώ η πλειοψηφία των ερωτηθέντων εκτιμά ότι δε θα εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 23,7%, έναντι 18,8% της ΝΔ. Την τρίτη θέση καταλαμβάνει «το Ποτάμι» με 6,1%, ακολουθεί το ΚΚΕ με 4,9%, ενώ η Χρυσή Αυγή περιορίζεται στην πέμπτη θέση με ποσοστό 4,5%.

Από 3,4 % «παίρνουν» ΠΑΣΟΚ και Ανεξάρτητοι Έλληνες, ενώ την… εμφάνισή του στον πίνακα κάνει για πρώτη φορά ο ΛΑΟΣ, συγκεντρώνοντας ποσοστό 2%.

Επίσης, 9,2% απαντά ότι θα ψηφίσει άλλο κόμμα, 17,7% δηλώνει αναποφάσιστο ή «Δεν ξέρω/Δεν απαντώ», ενώ ποσοστό 5,2% των ερωτηθέντων δηλώνει «Δεν θα ψηφίσω».

Την ίδια ώρα, στο ερώτημα «αν θα υπάρξει πλειοψηφία 180 βουλευτών από την παρούσα Βουλή ώστε να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας», το 58% των ερωτηθέντων εκτιμά πως δεν θα υπάρξει, έναντι 33% που πιστεύει πως η παρούσα Βουλή μπορεί να εκλέξει Πρόεδρο. 9% απαντά δε, ΔΞ/ΔΑ.

Τέλος, το 32% των ερωτηθέντων θεωρεί καταλληλότερο πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά, το 18% τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ το 36% απαντά «Κανέναν».

Η δημοσκόπηση διεξήχθη στο διάστημα 6-10 Οκτωβρίου.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι στην προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας για το διάστημα 8-10 Σεπτεμβρίου, ο ΣΥΡΙΖΑ κατέγραφε προβάδισμα 2,6 μονάδων…

Διαβάστε ακόμα:

Βενιζέλος: Το ΠΑΣΟΚ δε φοβάται τη Δημοκρατική Παράταξη

Σαμαράς: Εκλογές τον Ιούνιο του 2016