Βενιζέλος: Το ΠΑΣΟΚ δε φοβάται τη Δημοκρατική Παράταξη

Βενιζέλος: Το ΠΑΣΟΚ δε φοβάται τη Δημοκρατική Παράταξη

«Το ΠΑΣΟΚ δε φοβάται τη Δημοκρατική Παράταξη, γιατί ήταν πάντοτε η δημοκρατική παράταξη», τόνισε με νόημα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, στη δευτερολογία του κατά τη συνεδρίαση της Γραμματείας Εθνικής Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου της Δημοκρατικής Παράταξης.

Παράλληλα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, υπογράμμισε ότι «πάμε σε ένα συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης που σέβεται τα όργανα και τη δομή του ΠΑΣΟΚ και τις Νομαρχιακές Επιτροπές και όλες τις άλλες εκφάνσεις τις οργανωτικές του ΠΑΣΟΚ».

Όσον αφορά στη συγκρότηση της Εθνικής Οργανωτικής Επιτροπής της Γραμματείας, σημείωσε ότι θα γίνει κατά τρόπο «ώστε να ισχύει η δημοκρατική αλλά και μια ομοσπονδιακή αρχή και να εκφράζονται όλοι οι εταίροι», ενώ για τη σύνθεση των κλιμακίων που πρέπει, όπως επισήμανε, να απεικονίζει το συσχετισμό της Οργανωτικής Επιτροπής και την όσο γίνεται πιο σύγχρονη και πειστική εικόνα της παράταξης και του ΠΑΣΟΚ, ανέφερε: «Οι συμμετέχοντες στα κλιμάκια, σε συνεννόηση με τη Γραμματεία της Οργανωτικής Επιτροπής, πρέπει να συγκροτήσουν την Τοπική Οργανωτική Επιτροπή, τη Δημοτική, τη Νομαρχιακή, την Περιφερειακή, στην οποία θα μετέχουν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που θέλουν, ο Γραμματέας και η Γραμματεία της Νομαρχιακής Επιτροπής εφόσον το θέλει, τα μέλη της Εθνικής Οργανωτικής Επιτροπής που είναι από την περιοχή, οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές που είναι από την περιοχή, ενεργοί υποψήφιοι βουλευτές του '12, πρώην βουλευτές, πρώην ή νυν αυτοδιοικητικά στελέχη, στελέχη του συνδικαλιστικού κινήματος και του συνεταιριστικού κινήματος».

«Άρα, διαμορφώνεται μια επιτροπή σε δημοτικό, σε νομαρχιακό και σε περιφερειακό επίπεδο» εξήγησε ο κ. Βενιζέλος, συμπληρώνοντας: «Έχουμε και τις θεματικές συσωματώσεις, τις κλαδικές και τις διαδικτυακές».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε επίσης ότι η μείζονα εκπροσώπηση είναι τα ψηφοδέλτια, όπου θα αποτυπωθεί η δυναμική της παράταξης. «Αλλά πάλι δημοκρατικά και ομοσπονδιακά, γιατί αν πάμε σε μια διαδικασία ψηφοφορίας θα χαθούν αυτοί που δεν μπορούν να κάνουν μηχανισμούς και θα φτάσουμε σε βαρβαρότητες και θα αλλοιώσουμε την πολιτική ουσία της όλης προσπάθειας», υπογράμμισε.

Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ακόμα ότι «η ΚΟ μας είναι αυτή που διασφαλίζει τη σταθερότητα την κυβερνητική». Κυβερνητική με την προϋπόθεση για κάθε άλλου είδους σταθερότητα, διευκρίνισε και τόνισε ότι παράλληλα καθοδηγεί, διορθώνει, επιβλέπει την κυβέρνηση, εκδηλώνει την ευαισθησία και τηρεί τον κανόνα των διαρθρωτικών αλλαγών.

«Αλλά εδώ δε μιλάμε μόνο για τη νυν Κοινοβουλευτική Ομάδα, μιλάμε και για την επόμενη Κοινοβουλευτική Ομάδα» συμπλήρωσε, τονίζοντας ότι «πρέπει να προκύψει και μια Κοινοβουλευτική Ομάδα η οποία μπορεί να εφαρμόσει αυτά που λέμε σε ένα επόμενο περιβάλλον», αφού εξήγησε ότι «εμείς θέλουμε αυτό να γίνει τον Ιούλιο του 2016, αλλά εάν δεν προκύψουν οι 180 ψήφοι, θα γίνει νωρίτερα».

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι ποτέ άλλοτε η προεδρική εκλογή δεν ήταν τόσο πολιτική. Ειδικότερα, υπογράμμισε ότι «όταν λέμε ψηφίστε για να μην οπισθοχωρήσει η χώρα, ψηφίστε για να υπάρξει σταθερότητα, ψηφίστε για να βγούμε από το μνημόνιο και την τρόικα, πολιτική συμφωνία κάνουμε», προσθέτοντας ότι δεν γίνεται συζήτηση για πρόσωπο, γιατί το θέμα δεν είναι ποιος θα εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αλλά αν η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας θα λειτουργήσει σταθεροποιητικά ή αποσταθεροποιητικά.

Ο κ. Βενιζέλος διερωτήθηκε μάλιστα γιατί κάποιοι ρωτούν «γιατί συνεργαζόμαστε με τη ΝΔ;» και «γιατί κανείς δεν ρωτάει στη ΝΔ, βρε παιδιά, πώς και φύγατε από το «αντιμνημονιακό» μέτωπο και ήρθατε στο «μνημονιακό» το λεγόμενο, πώς κάνατε αυτή τη στροφή;»

Επισήμανε δε ότι «και τώρα φτάνουμε στο φαινόμενο αυτό το οποίο είδατε, να αγωνιζόμαστε να πούμε τη σωστή γραμμή για τη χώρα και αυτό να επικαλύπτεται από την τεχνητή πόλωση, τον τεχνητό μικρό διπολισμό κι αυτό δεν μπορούμε να το ανεχτούμε». Ολοκληρώνοντας τη δευτερολογία του, σημείωσε ότι «από ένα σημείο και μετά δεν μπορείς να κάνεις τίποτα ερήμην του λαού» και ότι «ο λαός θα κάνει την επιλογή του» για το εάν θέλει να επιλέξει δημοκρατικά μία λύση ευθύνης, αν θέλει να επιλέξει μία λύση ανευθυνότητας, αν θέλει μία λύση light.

«Είμαστε υπεύθυνοι, δεν είμαστε light, έχουμε παρελθόν, λέμε πράγματα τα οποία είναι ουσιαστικά, τα ουσιαστικά πράγματα είναι και δυσάρεστα, είναι και πολύπλοκα, θέλουμε να έχουμε ολοκληρωμένες θέσεις κι αυτά που λέμε να τα εννοούμε», κατέληξε ο κ. Βενιζέλος.

Διαβάστε ακόμα:

Σαμαράς: Εκλογές τον Ιούνιο του 2016