Σαμαράς: Εκλογές τον Ιούνιο του 2016

Σαμαράς: Εκλογές τον Ιούνιο του 2016

Τη διαβεβαίωση ότι δε θα διεξαχθούν πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα το 2015, παρείχε ο Αντώνης Σαμαράς στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters από το Μιλάνο, σημειώνοντας ότι η Αθήνα συνεχίζει επιτυχώς την πορεία εξόδου από το διεθνές πρόγραμμα στήριξης της ελληνικής οικονομίας.

Παρόλα αυτά, ο πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να σημειώσει πως το ενδεχόμενο της δημιουργίας μιας γραμμής πιστώσεων για την αντιμετώπιση πιθανής αναταραχής στις αγορές, είναι κάτι το οποίο τελεί υπό συζήτηση.

«Θα εξαλείψουμε τις ανησυχίες περί πολιτικού κινδύνου», τόνισε αρχικά ο κ. Σαμαράς, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Reuters, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής με τη συμμετοχή ηγετών κρατών της ΕΕ και της Ασίας.

«Οι εκλογές θα διεξαχθούν τον Ιούνιο του 2016, στο τέλος της τετραετούς θητείας της Βουλής», πρόσθεσε χαρακτηριστικά, επαναλαμβάνοντας ότι η Αθήνα σχεδιάζει την έξοδο της Ελλάδας από το διεθνές πρόγραμμα στήριξης νωρίτερα του αναμενομένου.

Το Reuters υπενθυμίζει πάντως ότι η μαζική ρευστοποίηση ελληνικών ομολόγων αυτή την εβδομάδα, αλλά και η άνοδος των επιτοκίων έθεσε υπό αμφισβήτηση (από αρκετές πλευρές) το εάν και κατά πόσον η Αθήνα θα μπορέσει να εφαρμόσει το σχέδιό της να βγει από το πρόγραμμα στις αρχές του 2015.

«Μπορούμε τώρα να σταθούμε στα πόδια μας. Έχουμε τους πόρους για να βγούμε από το πρόγραμμα», υπογράμμισε ωστόσο ο κ. Σαμαράς, τονίζοντας πως η κυβέρνησή του θα συνεχίσει να προωθεί διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στην οικονομία, τη δημόσια διοίκηση και το σύστημα δικαιοσύνης της χώρας «διότι αυτές αποτελούν το εισιτήριό μας για την βιώσιμη ανάπτυξη».

Διαβάστε ακόμα:

ΚΝΕ σε Τσίπρα: Έφτασες φίλε δεύτερος και καταϊδρωμένος (vid)

Η απάντηση της Βούλτεψη στον ΣΥΡΙΖΑ