ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ψήφο εμπιστοσύνης πήρε η παραπαίουσα κυβέρνηση

Ψήφο εμπιστοσύνης πήρε η παραπαίουσα κυβέρνηση
Με τις ψήφους των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ ο πρωθυπουργός πήρε την έγκριση της Βουλής....

Ψήφο εμπιστοσύνης πήρε η κυβέρνηση από τη Βουλή.

Το νέο κυβερνητικό σχήμα υπερψήφισαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ενώ το καταψήφισαν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Υπέρ ψήφισαν 155 ενώ κατά της νέας κυβέρνησης τάχθηκαν 143 σε σύνολο 298 βουλευτών.

Απόντες από τη διαδικασία ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής Γιώργος Λιάνης αλλά και η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία με επιστολή της πάντως τάχθηκε κατά της κυβέρνησης.

Ένταση λόγω Πάγκαλου

Ένταση προκλήθηκε, όταν η ΝΔ αποχώρησε για μερικά λεπτά από τη Βουλή σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την τοποθέτηση του Θόδωρου Πάγκαλου ότι, η πραγματική δημοκρατία στην Ελλάδα ήλθε το 1981 με την κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου.

Η ΚΟ της ΝΔ επέστρεψε στην αίθουσα, αφού ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου κράτησε αποστάσεις από τον αντιπρόεδρό του.

Οι ομιλίες των αρχηγών

Στην ομιλία του ο πρωθυπουργός είπε πως το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται η χώρα είναι οι εκλογές.

Στόχος, τόνισε, είναι η έξοδος της χώρας από την κρίση ενώ έψεξε τη ΝΔ πως με την πρότασή της οδηγεί τη χώρα σε χρεοκοπία.

Ο κ. Παπανδρέου, ανέφερε πως κάλεσε τον κ. Σαμαρά να διαπραγματευτούν μαζί με την τρόικα, αλλά εκείνος δεν το δέχτηκε.

Υπέρ των εκλογών και κατά του δημοψηφίσματος τάχθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, επαναλαμβάνοντας πως δεν πρόκειται να δώσει συναίνεση στο λάθος.

Ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε πως δεν πρόκειται να δεχθεί ψέματα και ύβρεις σε βάρος της ΝΔ και κατηγόρησε την κυβέρνηση για εκβιαστικά διλήμματα και απόπειρα αποπροσανατολισμού του κόσμου.

Η πρόταση περί συναίνεσης δεν είναι τίποτα άλλο, παρά προσπάθεια συγκάλυψης της αδυναμίας της κυβέρνησης να προτείνει λύσεις, εκτίμησε ο κ. Σαμαράς.

Η ΓΓ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα ζήτησε από το λαό να στείλει το δικό του τελεσίγραφο στην ΕΕ, την οποία χαρακτήρισε λυκοσυμμαχία,

Εξάλλου όπως είπε, το τελεσίγραφο που δίνει η ΕΕ, είναι τελεσίγραφο που απευθύνεται στον Ελληνικό λαό και το οποίο γράφει πως αν δεν δείξει συναίνεση, δεν έχει 5η δόση.

Αγροτική ανάπτυξη και εκβιομηχανισμό της χώρας ζήτησε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, τονίζοντας πως είναι «ώρα να βάλουμε κάτω το κεφάλι και να δουλέψουμε.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κατηγόρησε τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης για σαμποτάζ στην ελληνική οικονομία.

Έκθεση κατασχετηρίου και πρόγραμμα λεηλασίας της χώρας πριν την ελεγχόμενη χρεοκοπία χαρακτήρισε το Μεσοπρόθεσμο ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Μόνο ο λαός είναι εγγυητής είναι για τη διάσωση της χώρας, για τη διάσωση των μισθών και των συντάξεων, είπε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε επίσης: Παπανδρέου: Στόχος η έξοδος της χώρας από την κρίση

Σαμαράς: Οι εκλογές είναι το καλύτερο δημοψήφισμα

Παπαρήγα: Τελεσίγραφο της ΕΕ στον Ελληνικό λαό

Καρατζαφέρης: Να μην κυριαρχήσουν οι δαίμονες

Τσίπρας: Εγγυητής ο λαός για τη διάσωση της χώρας