ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σαμαράς: Οι εκλογές είναι το καλύτερο δημοψήφισμα

Σαμαράς: Οι εκλογές είναι το καλύτερο δημοψήφισμα
Συναίνεση στο λάθος δεν δίνω, υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ

Η ΝΔ θα καταψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, έκανε γνωστό ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στη Βουλή επί της πρότασης για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Δεν συνυπογράφω εύκολες λύσεις, αναζητώ αληθινές λύσεις, υπογράμμισε ο κ. Σαμαράς. Τονίζοντας την ανάγκη συνεχούς επαναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου ο πρόεδρος της ΝΔ εκτίμησε πως «η Ελλάδα κινδυνεύει να πεθάνει θεραπευμένη.»

Το πρόγραμμα της κυβέρνησης δεν βγαίνει και για το λόγο αυτό οι ξένοι ενδιαφέρονται για το οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ, σημείωσε ο κ. Σαμαράς, προτείνοντας διεύρυνση της φορολογικής βάσης με την επιβολή μικρότερων φορολογικών συντελεστών.

«Προωθούμε τις απόψεις μας στην τρόικα, εκείνη τις εξετάζει, εσείς απλώς παρακολουθείτε», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ. «Το πρόβλημα δεν είναι η τρόικα, το πρόβλημα είστε εσείς», διαπίστωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Συναίνεση στο λάθος δεν δίνω, δεν πρόκειται να δεχθώ ψέματα, ύβρεις, στρέβλωση των θέσεών μας», υπερτόνισε ο κ. Σαμαράς, ο οποίος αναφέρθηκε στα προβλήματα της αγοράς, η οποία όπως σημείωσε, είναι στεγνή.

Ο πρόεδρος της ΝΔ διερωτήθηκε τι θα συνέβαινε, εάν η κυβέρνηση έθετε το Μεσοπρόθεσμο σε δημοψήφισμα. Επιτιθέμενος με σφοδρότητα στην κυβέρνηση την κατηγόρησε για εκβιαστικά διλήμματα και απόπειρα αποπροσανατολισμού του κόσμου.

Η πρόταση περί συναίνεσης δεν είναι τίποτα άλλο, παρά προσπάθεια συγκάλυψης της αδυναμίας της κυβέρνησης να προτείνει λύσεις, παρατήρησε ο κ. Σαμαράς, προσθέτοντας πως το καλύτερο δημοψήφισμα είναι οι εκλογές.