ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπανδρέου: Στόχος η έξοδος της χώρας από την κρίση

Παπανδρέου: Στόχος η έξοδος της χώρας από την κρίση
Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τη ΝΔ ότι το πρόγραμμά της οδηγεί τη χώρα στη χρεοκοπία

Παλεύω ως πρωθυπουργός για να χτυπήσουμε την ανισότητα και την αδικία σε παγκόσμιο και περιφερειακό επίπεδο, τόνισε ο κ. Παπανδρέου, υπογραμμίζοντας ότι η πρόταση περί συναίνεσης είναι δική του.

Παράλληλα, έψεξε την αξιωματική αντιπολίτευση, διότι με τη στάση της δίνει την εντύπωση ότι η πολιτική τάξη δεν έχει αντιληφθεί τη σοβαρότητα της κατάστασης της χώρας και ότι παίζει παιχνίδια επικίνδυνα και ανεύθυνα, που θα επιηρεάσουν όχι μόνο την Ελληνική οικονομία, αλλά και τις άλλες χώρες που βρίσκονται στο μηχανισμό στήριξης.

Επιπλέον, ο κ. Παπανδρέου είπε πως χάρηκε που η Νέα Δημοκρατία επέστρεψε στην αίθουσα, λέγοντας πως θα ήταν πολύ εύκολη αφορμή για να πολωθεί τεχνητά η κατάσταση.

Εξάλλου, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι η κυβέρνηση επιδίωξε και επιδιώκει τη συναίνεση, ζητώντας από κάθε βουλευτή, κάθε κόμματος να υπερβεί τα κομματικά τείχη.

Επιπροσθέτως, υπογράμμισε πως ο ίδιος είναι ανοιχτός σε προτάσεις, οι οποίες δεν θα μας βγάζουν από το στόχο, που είναι η έξοδος της χώρας από την κρίση, και κυρίως να πετύχει η χώρα το πρωτογενές πλεόνασμα το 2012.

Απευθυνόμενος ειδικά στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και στην πρότασή του, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι κανείς δεν συμφώνησε με αυτό διότι δεν μας φτάνει στο στόχο, που είναι η επίτευξη του πρωτογενούς πλεονάσματος το 2012.

Η συνταγή σας απλά δεν περνάει, είπε απευθυνόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση ο κ. Παπανδρέου και πρόσθεσε ότι δεν γίνεται αποδεκτή η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας, διότι οδηγεί τη χώρα στη χρεοκοπία, συμπληρώνοντας ότι κάλεσε τον κ. Σαμαρά να διαπραγματευτούν μαζί με την τρόικα, αλλά εκείνος δεν το δέχτηκε.