ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Εγγυητής ο λαός για τη διάσωση της χώρας

Τσίπρας: Εγγυητής ο λαός για τη διάσωση της χώρας
Για συγκυβέρνηση Παπανδρέου-Βενιζέλου έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας...

Για συγκυβέρνηση Παπανδρέου-Βενιζέλου έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην συζήτηση επί της πρότασης για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Ο κ. Τσίπρας εγκάλεσε τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, επειδή όπως είπε, δεν ενημέρωσε τους αρχηγούς των κομμάτων της αριστεράς για τις εξελίξεις στο eurogroup. Ο Πρόεδρος του Συνασπισμού κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι, το μόνο που την ενδιαφέρει, είναι να αγοράσει πολιτικό χρόνο.

Ο κ. Τσίπρας είπε πως η ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου και του Εφαρμοστικού Νόμου σε μια μόνο συνεδρίαση, δεν είναι διαδικαστικού χαρακτήρα, αλλά πολιτική συμφωνία.

Η κυβέρνηση με την ανοχή της ΝΔ προωθεί μια πολιτική, που καταστρέφει τη χώρα, υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας για να συμπληρώσει χαρακτηριστικά: «Από τη λαϊκή κυριαρχία, πήγατε στη χώρα των τραπεζών.»

Χαρακτήρισε το Μεσοπρόθεσμο έκθεση κατασχετηρίου και πρόγραμμα λεηλασίας της χώρας πριν την ελεγχόμενη χρεοκοπία.

Τέλος δήλωσε εξοργισμένος από τις επιθέσεις κυβερνητικών στελεχών σε βάρος της αριστεράς ενώ κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι, ανοίγει την πόρτα στον ΛΑΟΣ και τον Γιώργο Καρατζαφέρη.

Μόνο ο λαός είναι εγγυητής είναι για τη διάσωση της χώρας, για τη διάσωση των μισθών και των συντάξεων, υπερτόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.